Кутията на Пандора се отвори. Лавина от сигнали за домашно

...
Кутията на Пандора се отвори. Лавина от сигнали за домашно
Коментари Харесай

Кутията на Пандора се отвори. Ужасяващи случаи на домашно насилие

Кутията на Пандора се отвори. Лавина от сигнали за домашно принуждение. Само за два дни след митингите в поддръжка на 18-годишното обезобразено момиче от Стара Загора в Бургас помощ са потърсили три дами, подложени на домашно принуждение. Едната от тях е в напреднала бременност. Четвърта е подала сигнал за побой в дребните часове в сряда, показва NOVA.

-->
48-годишна жена и татко ѝ били пребити от брачна половинка ѝ в наличието на 16-годишната им щерка. Насилникът е арестуван за 72 часа. Обвинението, което му е повдигнато е за нанасяне на лека телесна щета на повече от едно лице в изискванията на домашно принуждение. Ще му бъде поискана мярка „ задържане под стража ”.

„ Колегите, отзовали се на сигнала, открили, че потърпевшите са били с забележими следи от пострадвания в региона на  главата. Те са декларирали, че са били неоснователно бити от нападателя, който е престъпно проявен. тестван е за алкохол, като дрегерът е отчел 1.74 промила ”, съобщи контрольор Антоанета Тодорова от МВР- Бургас.

„ За последните два дни имаме четири случая на домашно принуждение. Вчера вечерта бременна жена потърси помощ от нас. Тя към този момент е с подадена молба за отбрана по Закона за отбрана от домашно принуждение. Очакват се ограничения – ограничаващи, по отношение на насилника. Жената е напреднала бременност. Знаем, че тя е била физически измъчвана от съжителстващото с нея лице. Нанасяни са ѝ удари в региона на корема. Прегледана е от лекари, само че не са открити някакви проблеми. Тя е добре ”, уточни Искра Делчева, шеф на Кризисен център за лица и деца, жертви на домашно насилие- Бургас.

„ През последните два месеца случаите на домашно принуждение са се нараснали фрапантно. Почти всеки ден имаме най-малко по няколко дами, които търсят помощ и протекция. Насилието е и физическо, и вербално, само че в последно време физическото принуждение доминира. Най-честите претекстове за насилието са ревнивост, използването на алкохол и опиати, както и стереотипно мислене от страна на сътрудниците ”, акцентира Женя Петрова, шеф на " Център за предварителна защита на насилието и престъпността ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР