Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо

...
Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо
Коментари Харесай

Радев в брутална атака срещу правителството: Тласка България все по-близо до войната

„ Курсът на новото държавно управление е да тласка България все по-близо до войната. Не смятам, че е подходящо политици със скромна електорална поддръжка да приказват и да поемат такива тежки задължения от името на България “, съобщи президентът Румен Радев пред публицисти преди да излети на двудневно посещаване в Австрия.

Радев съобщи, че неотложно би трябвало да се приключи войната и да се върне разговора. Той добави, че според Конституцията и Закона за защитата, президентът е висш главнокомандващ и в спокойно, и във военно време.

„ Очевидно е, че има напрежение с държавното управление “, съобщи Радев и добави, че не вижда то да спада.

По думите му главното обвързване на всяко едно държавно управление е да подсигурява сигурността и спокойствието на българските жители.

„ Това, че войната се води на няколкостотин километра от нас не трябва да ни успокоява, тъй като бойните дейности ескалират и очевидно някои политици не осъзнават дълбочината на казуса. Гледат на тази войната като че ли са в спектакъл и са се разположили комфортно измежду публиката с лъжливото разбиране, че ще останат единствено фенове “, добави президентът.

Той акцентира, че външната политика е споделена отговорност на институциите.

Президентът разяснява и решението на държавното управление министър председателят Николай Денков да води българската делегация на срещата на НАТО.

„ Външната политика е споделена отговорност на институциите, които вземат решения и съставляват България и едностранното налагане на позициите на изпълнителната власт не водят до устойчиви решения “, сподели още Радев.

Той прикани новото държавно управление и министерството на защитата да се грижат повече за българската войска, а не за непознатите.

 

 

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР