Курортният комплекс “Албена” започва поетапно да затваря хотели от понеделник,

...
Курортният комплекс “Албена” започва поетапно да затваря хотели от понеделник,
Коментари Харесай

“Албена” затваря хотели заради 50% отлив на туристи

Курортният комплекс “Албена” стартира поетапно да затваря хотели от понеделник, 10 август. Причината е най-малко 50% спад на туристите в курорта, заяви пред Mediapool Красимир Станев, изпълнителен шеф на сдружението.

От думите му стана ясно, че в околните дни в курорта ще бъдат затворени най-малко 20 хотела, като първият от тях приключва активност незабавно.

“Причината е ясна за всички. Тази година няма сезон, спадът на заетостта, по отношение на предишния август е с 80 на 100. В момента в курорта има 8000 туристи - най-вече българи, румънци и малко германци. До края на август чакаме да останат 2500 човека”, сподели Станев.

Шефът на “Албена” счита, че България прекомерно рано е либерализирала ограниченията във връзка с ковид. Той е на мнение, че, в случай че страната ни бе изчакала още един месец, в този момент обстановката щеше да е друга. Само преди ден Министерството на външните работи на Германия излезе с публично предизвестие за нараснал риск от болест с ковид при пътувания в три български области - Варна, Добрич и Благоевград. Тази рекомендация пристигна след отчет на Института “Роберт Кох” от 7 август, в който се отбелязваше точно повишение на случаите на Covid-19 от тези райони на страната.

Закъсня схемата “субсидирана седалка”
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР