Куркумата или, както още я наричат, златната подправка е азиатска

...
Куркумата или, както още я наричат, златната подправка е азиатска
Коментари Харесай

Кои са неподозираните свойства на куркумата?

Куркумата или, както още я назовават, " златната фалшификация " е азиатска фалшификация с доста потребни свойства. Получава се от натрошени и изсушени корени на растението. Подправката е необятно известна освен в източноазиатските страни, само че и в Европа.

Ползи за здравето от куркумата?

Куркумата е корен от фамилията на джинджифила, употребен като фалшификация, оцветител и лечебно средство. Основната дейна съставна част в куркумата е куркуминът:
Силен антиоксидант: задейства производството на антиоксидантни ензими в клетките на тялото, вследствие на това понижава действието на свободните радикали; Естествен имуномодулатор: покачва сложно устойчивостта на организма, защото е адаптоген (други добре познати адаптогени са: женшен, пчелно млечице, елеутерокок, гъба рейши и други); Притежа противовъзпалително средство: инхибира молекулите, участващи във възпалението и контролира ензимите, свързани с възпалението; Онкопротектор: умъртвява раковите кафези. Кога куркумата може да бъде нездравословна?
Куркумата заема особено място измежду богатото многообразие от подправки. Списъкът с лечебните свойства на тази фалшификация лишава повече...
Прочети повече
В допълнение, куркуминът подкрепя мозъчната активност, употребява се при инсулт, Паркинсон, и при заболяването на Алцхаймер (насърчава растежа на невроните и пази съществуващите невронни връзки), намалява равнищата на холестерола и кръвната захар.

Важно! Въпреки че куркуминът не е водоразтворим, той се всмуква добре, когато се комбинира с растително масло и черен пипер.

Куркумата също съдържа положителни дози желязо, манган и калий.

Има ли противопоказания куркумата?

Обърнете внимание на това!
Куркума и черен пипер - здравословната магическа композиция!
Подправките са част от кухнята ни. Често ние ги комбинираме, с цел да подправим ястията си и да ги създадем още по-вкусни. Ако имате курку...
Прочети повече
Към потвърдените потребни свойства, куркумата има редица противопоказания:

Приемане на медикаменти, ориентирани към разреждане на кръвта (антикоагуланти, антитромбоцити);

Наличие на скрити рани, язви, хемороиди, гастрит (има риск от кървене);

Ниско кръвно налягане (куркумата ще го намали още повече);

Диабет вид 1 (възможно е внезапен спад на кръвната захар);
Най-полезната напитка за здрав имунитет и крепко тяло
Златно мляко е напитка, позната на човечеството от епохи и употребена поради лечебните си свойства.  Ползите на куркумата се дъл...
Прочети повече
Жлъчнокаменна болест (куркуминът подтиква приключването на жлъчката - това е рисково при съществуване на камъни).

Всичко това се отнася до приема на куркуминови препарати в огромни дози. Самата куркума не би трябвало да се употребява на празен корем, а бременни и кърмещи дами и деца под шест години не би трябвало да прекаляват с тази фалшификация.

Как да употребявате куркума?

Важно е да се разбере, че наличието на куркумин в куркумата е единствено 3%, тъй че под формата на корен, сок или фалшификация, тя надали може да излекува или да навреди. За медицински цели се употребяват препарати с куркумин (най-добрата за асимилация е мицеларната формула на липозомния куркумин).

За превантивни цели или за общо възстановяване на здравето е потребно да употребявате куркума под формата на фалшификация в храната. Подправката може да се добави към сосове, крем супи или съвременна кафена напитка с разрушено мляко, мед, куркума и черен пипер.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР