Куриозното е, че част от тези прокурори всъщност са избрани

...
Куриозното е, че част от тези прокурори всъщност са избрани
Коментари Харесай

Балонът „Асоциация на прокурорите“ се пука, ръководството й крепи Гешев и расте в кариерата. Редови членове масово напускат

Куриозното е, че част от тези прокурори в действителност са определени за административни ръководители и по този начин по закон са подчинени на Гешев. Редови членове на Асоциацията сега всеобщо са почнали да напущат организацията точно тъй като усещат, че тя не пази техните ползи, а само тези на Гешев. Не дребна част пък не си заплащат членския импорт, единствено и единствено да се откопчаят от прогешевската организация..

Председател на Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите е Валентин Николов. От юни 2021 година Висш съдебен съвет го избра за началник на Окръжна прокуратура – Плевен. Предшественикът му Евгени Иванов е член на Висш съдебен съвет.

Валентин Николов е един от първите, които скочи да отбрани обществено Гешев, когато през предходната година шефът на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков и някогашният правосъден министър Янаки Стоилов желаеха от Висш съдебен съвет да отстранят Гешев. „ Прокуратурата е един от най-реформираните органи. Има доста по-важни неща в този миг от прокуратурата “, опита да отклони тематиката той. Относно практиката на прокуратурата да се разгласяват диалози от СРС-та, той сподели: „ Трябва да се откри салдото сред това жителите да бъдат осведомени и прокуратурата да е транспарантна, и сред това да се съблюдава закона “. Николов стартира и теза, която Гешев настойчиво насажда, а точно, че от създалата се обстановка печели престъпността.

Други двама членове на УС на Асоциацията също са директно подчинени на основния прокурор по силата на настоящата йерархична зависимост. Блага Георгиева е началник на районна прокуратура в Свищов, а Чавдар Грошев ръководи районната прокуратура в Пловдив. Крайно еретично би звучало, крепко двамата вземат ще скочат против Гешев, в случай че нещо не утвърждават в дейностите му?!

Интересно се развива и кариерата на различен представител от управителното тяло на прокурорската асоциация. Става дума за Елин Алексов. От 2020 година прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет единомислещо го избира за административен началник на военно-апелативна прокуратура. Интересно се е развило това „ съревнование “, защото неговия конкурент Нивелин Начев непринудено се отхвърля от конкуренцията.

Така за поста надпреварата протича единствено с „ един кон “. През юли 2021 година в телевизионно изявление Елин Алексов пази гневно Гешев по отношение на желаната му оставка. „ Колегите от Висш съдебен съвет взеха достоверно и добре обосновано решение “, визирайки отхвърли. Според въпросния прокурорски шеф „ не би трябвало да се потегля с презумпцията, че той /бел. ред. основния прокурор/ ще извърши закононарушение. „ Предложението на Янаки Стилов не е добре стимулирано “, добавя Алексов. Малко по-късно Стоилов става парламентарен арбитър.

Друг член на УС на Асоциацията е Ивайло Илиев. От 2021 година той е определен за зам.-окръжен прокурор на окръжна прокуратура-Кюстендил. През септември Висш съдебен съвет го избира за европейски делегиран прокурор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР