Куриозен случай в португалската Примейра лига! Белененсеш излезе с едва

...
Куриозен случай в португалската Примейра лига! Белененсеш излезе с едва
Коментари Харесай

"Белененсеш" започна с деветима срещу "Бенфика", спряха мача при 0:7

Куриозен случай в португалската Примейра лига! " Белененсеш " излезе с едвам деветима играчи и вратар като полеви против " Бенфика ", а дуелът от 12-ия кръг бе преустановен малко след началото на второто полувреме при резултат 0:7.

Причината за дефицита на футболисти в " Белененсеш " е огромният брой позитивни проби за ковид в клуба. Заразените са общо 17 - 13 играчи и 4 чиновници.

В сакат състав, " Белененсеш " предстоящо не съумя да се опълчи на гранда от Лисабон. Всичко стартира кошмарно за домакините - с автогол на Кау още в първата минута. Впоследствие хеттрик за " Бенфика " означи Дарвин Нунес (32', 36' и 45'), две попадения добави Харис Сеферович (14' и 39'-дузпа), а един път се разписа и Юлиан Вайгъл (27').

Треньорът на " Бенфика " Жорже Жезус направи пет смени преди началото на втората част, което се забави. В последна сметка отборът на " Белененсеш " излезе на терена и дуелът продължи. В 47' обаче аварийният пазач на домакините Жоао Монтейро, на който през днешния ден се наложи да играе в предни позиции, изрита топката в тъч и седна на тревата. Малко по-късно основният арбитър Мануел Мота приключи мача при резултат 0:7.

С успеха " Бенфика " се върна на върха с актив от 31 точки - две пред " Порто " и " Спортинг " Лисабон, които към момента не са изиграли срещите си от кръга. " Белененсеш " е 16-и във краткотрайното класиране с 8 точки.

В идващия кръг " Бенфика " приема " Спортинг " Лисабон в дербито, до момента в който " Белененсеш " гостува на " Визела ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР