Куриозен случай в Пловдив. Шофьорка отнесе глоба заради това, че

...
Куриозен случай в Пловдив. Шофьорка отнесе глоба заради това, че
Коментари Харесай

Куриоз в Пловдив: Глобиха шофьорка заради заличен от вандали...

Куриозен случай в Пловдив. Шофьорка отнесе санкция поради това, че не е спазила знак, който бил нашарен с багра от вандали. Въпреки това пловдивчанката е осъдена с фиш, а единствената опция пред нея е да го апелира в съда. За куриозния случай заяви Нова тв.

Елена Атанасова минавала с автомобила си в региона на надлез „ Родопи” в Пловдив. Вместо да завие наложително наляво, тя траяла напряко поради заличения с блажна багра знак.

„ На него не проличава какво има. Спазих знак „ СТОП” и продължих напряко в улицата напред, на която няма знак, че влизането е неразрешено. Може би на стотина метра по-надолу изскочи един служител на реда е ме попита дали знам за какво съм спряна”, описа санкционираната шофьорка.

В този миг Елена схваща, че е пропуснала да съблюдава знак, който в действителност не е ясно какъв е. „ Попитах дали съм спряла на стопа, сподели, че съм спряла. Обясни обаче, че има и различен знак, само че не знаеше очевидно, че той е премахнат с бяла багра. Не проличава, че там има някакъв знак, който указва нещо”, добави дамата.

За да се уверят в думите на Елена, служителите на реда се върнали с нея до кръстовището. „ Единият от тях беше мощно сюрпризиран, че знакът е премахнат с бяла багра. Попитах съгласно тях кой го е направил. Казаха, че не знаят, само че не съм и аз обаче. Обясних им, че този знак за мен е нелегитимен и няма по какъв начин да го спазя”, уточни тя.

Полицаите обаче ѝ написали акт. „ Отказах да подпиша, след което ми обясниха, че ще ме водят на арбитър и тежки процедури. Буквално се съгласих да подпиша да си взема талона и да излъжа дружно с тях, че съм виновна”, добави тя.

Според Елена казусът е несправедливия метод, по който й е наложена санкцията. „ По-тъжното и смешно е, че тези хора не знаеха, че е премахнат и чакаха някой да наруши знак, който не съществува”, сподели още санкционираната.

От дирекцията на полицията в Пловдив обясниха, че в деня на инспекцията са видели, че знакът е напръскан с багра, само че по думите им към момента бил забележим. На идващия ден той е бил напълно премахнат. От там са уведомили Община Пловдив, чийто чиновници би трябвало да го сменят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР