Куриозен и едновременно с това изключително необикновен случай на покупко-продажба

...
Куриозен и едновременно с това изключително необикновен случай на покупко-продажба
Коментари Харесай

Мъж си купи употребяван джип, но откри скривалище с пари в багажника

Куриозен и по едно и също време с това извънредно невероятен случай на покупко-продажба на използван автомобил се популяризира в мрежата, написа auto.blitz.bg. Разказва го автоблогър за да чуе мнението на читателите, с цел да може и други, които изпаднат в сходна обстановка да знаят какво да създадат.

Ето какво споделя блогърът:
Мой другар реши да си купи използван кросоувър или SUV. Продаде остарялата си кола, събра още малко пари, прерови куп разгласи и си хареса Toyota Land cruiser 100.

Легендарна кола, доста надеждна и към момента настояща. След няколко огледа той се спря на един черен всъдеход, който за годините си изглеждаше повече от обичайно. Имаше единствено един минус – някогашният му притежател. Той беше от типичните представители на една особена класа – късо подстриган, с борческо телосложение.

От друга страна документите и тойотата бяха изцяло изрядни и договорката се състоя. Доволният продавач се избави от остарелия си джип и отпраши на G-класа, моят другар се снабди с колата на фантазиите си.
Като цяло историята трябваше да приключи по този начин, само че се появи едно само че.

Приятелят ми откара придобивката си в сервиз, където имаше познати, с цел да ревизира детайлно още един път всичко по колата. Тя в действителност се оказа в съвършено техническо положение, а също така изскочи и прелестен на пръв взор сърпрайз.
Когато разглобиха багажника, с цел да сменят две звук колони с по-нови, приятелят ми видя зад свалените пластмасови панели някакъв пакет.

Измъкна го, отвори го, а вътре 3000 $. Как се се оказали там тъмна Индия. Може би някогашният притежател на колата да си ги е заделил за черни дни и да ги е не запомнил. А може би са мръсни пари от някоя престъпна договорка. Много съмнителна работа.

Така приятелят ми, вместо да се радва на находката, взе да си блъска главата какво да прави с тези пари.От една страна искаше да звънне и върне парите на мъжа, от който купи колата, само че пък той може би не беше първият й притежател.

От друга страна по никакъв начин не му се искаше да си присвои тези долари, тъй като кой знае какви мрачни истории може да стоят зад тях.
Сега към този момент мисли дали да не разглоби колата напълно. Притеснява се, че вътре в нея може да има още скривалища и то не с пари, а с дрога, да вземем за пример.

Такава с две думи е тази ексцентрична история с отворен край. А вие по какъв начин бихте постъпили, в случай че сте на мястото на моя приятел…

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР