Куриерската фирма мотивира решението си с високите цени на горивата

...
Куриерската фирма мотивира решението си с високите цени на горивата
Коментари Харесай

„Еконт“ ще начислява по-висока пътна такса за всички пратки от юни

Куриерската компания стимулира решението си с високите цени на горивата и идното повдигане на тол цените

Най-голямата куриерска компания в България – „ Еконт “ – ще начислява по-висока пътна такса по всички колета. През юни такса „ Пътни условия “ на компания скача от 14 на 20%. Като претекст за нарастването компанията показва нарасналите цени на горивата и другите данъци на пътната мрежа в страната.

"Съобразно икономическите процеси в страната Ви осведомяваме, че за месец юни ще начисляваме 20% такса „ Пътни условия “ по Вашите колета. Тази фрапантна смяна е обвързвана с повишението на цената на горивата и разнообразни такси на пътната мрежа “, гласи известие, изпратено до клиентите на куриерската компания, предава.

От формалната страница на „ Еконт “ излиза наяве, че въпросната такса се образува от разнообразни съставни елементи, които се актуализират на месечна база. В таксата влизат цените на горивата, тол таксите, положението на пътната мрежа в страната, други такси, обвързани с пътната мрежа, както и амортизацията на бусовете и камионите, с които се правят доставките.

Такса „ Пътни условия “ в този си тип стартира да се начислява през юли предходната година, когато предшестващата я такса „ Гориво “ бе преименувана и нараснала от 1 на 8%. Впоследствие е вдигана още веднъж.

Припомняме, че новите тол цени, които бяха оповестени от районния министър Гроздан Караджов и изправиха на нокти превозвачите в страната, към момента не са влезнали в действие. Те са качени за публично разискване, което би трябвало да завърши на 13 юни, като действително ще стартират да се ползват от 1 юли.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР