Курбан за по-малко катастрофи по пътищата беше раздаден днес на

...
Курбан за по-малко катастрофи по пътищата беше раздаден днес на
Коментари Харесай

Дядо Николай освети курбан за по-малко катастрофи на пътя Пловдив - Смолян

Курбан за по-малко произшествия по пътищата беше раздаден през днешния ден на основния път Пловдив - Смолян при разклона за село Забърдо, а пловдивският митрополит Николай отслужи молебен за здраве. Инициативата е на кмета на чепеларското село Валентин Черпоков и се прави за 13-ти път, заяви Българска национална телевизия.

Пътят Пловдив - Смолян е един от най-натоварените в региона. Трафикът е извънредно засилен поради почивните дни, когато доста хора почиват в Пампорово, Чепеларе или близките села.

От пловдивската полиция регистрираха, че за четирите почивни дни към Коледа са станали 10 тежки произшествия с трима починали и 14 потърпевши. От началото на годината до момента в България при пътнотранспортни катастрофи живота си са изгубили към 700 души.

Животът е популярен подарък за всеки и не би трябвало да се лишава с лекост, сподели пловдивският митрополит Николай, откакто отслужи молебен за здраве. " Не може да бъде неразумно преустановяван от никого. Ето за какво в този ден насочваме молитва към Бога да благослови Господ да се спре тази необявена, само че ежедневно водена война по нашите пътища ", благослови дядо Николай.

Кметът на Забърдо Валентин Черпоков прикани водачите да бъдат рационални на пътя. " Не може една дребна България толкоз жертви да даваме по пътищата. До момента имаме 681 жертви и някъде към 8500 индивида ранени. Това е напряко война. Граничи с полуда ", разгласи той.

На пътуващите бяха раздавани и икони - подарък от управата на Бачковския манастир.

От полицията обявиха, че са взели всички вероятни ограничения, с цел да обезпечат сигурността по пътищата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР