Купувате си нова скъпа кола, вкарвате я в гаража и

...
Купувате си нова скъпа кола, вкарвате я в гаража и
Коментари Харесай

За лимузината в гаража и АЕЦ Белене

Купувате си нова скъпа кола, вкарвате я в гаража и я покривате с найлон да не прашасва с концепцията вероятно след 20 години да я подкарате.

Така в обобщение наподобява обстановката с АЕЦ " Белене " през днешния ден. Ето някои обстоятелства.

За пълнолетните реактори…

Не зная тъкмо по кое време са създадени плануваните за централата реактори и другото доставено с тях съоръжение, само че като осъждам по арбитражния спор за заплащането им, завършил през 2016 година, това не е по-късно от 2014 година А в случай че по някакво знамение АЕЦ " Белене " бъде построена, нужното време за реализацията на плана е такова, че тези реактори могат действително да проработят към 2032-2035 г – и то при най-хубаво стичане на събитията. Така, ток от тях можем да чакаме едвам когато реакторите към този момент са навлезли самоуверено в пълнолетието си след производството им и са бездействали през цялото това време.

При това състояние няма никакво значение какъв брой пълен ще е найлонът, с който те ще са стояли покрити през тези 18-20 години, нито какъв брой пъти министри ще надничат под него, с цел да видят положението им. С други думи, главното съоръжение ще е претърпяло естественото си изхабяване през десетилетията преди началото на потреблението му, допълнено от софтуерната назадничавост във времена, в които технологиите се обновяват за месеци, освен това като поевтиняват значително. Към това да прибавим и обстоятелството, че огромна част от наличната инфраструктура на площадката " Белене " е на още повече години - и положението ѝ неизбежно следва да бъде преоценено с оглед корекции или цялостна замяна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР