Купуването на употребявана кола е въпрос на доверие. Пробегът показан

...
Купуването на употребявана кола е въпрос на доверие. Пробегът показан
Коментари Харесай

Пипан ли е скоростомерът?

Купуването на използвана кола е въпрос на доверие. Пробегът показан на скоростомера й дали е манипулиран? Трудно е за доказване. Самото подправяне е по-лесно. Експертите считат, че тази лъжлива мярка предизвиква вреди от към 6 милиарда евро годишно, оповестяват от Goslar Institute.

Всъщност регламентът на Европейски Съюз 2017/1151 би трябвало да отбрани купувачите на коли от "украсен " пробег. Според него новите модели транспортни средства би трябвало да бъдат систематично предпазени против манипулиране на километража от септември 2017 година насам. Но автомобилни организации като ADAC към момента се оплакват през днешния ден от неналичието на подробни разпореждания за това по какъв начин тъкмо би трябвало да наподобява тази отбрана и по какъв начин би трябвало да бъде обезпечена. Това също повдига въпроса в случай че е по този начин, кой безпристрастен орган би трябвало да преразгледа тези защитни ограничения?

Случайни проби на ADAC ясно демонстрираха, че към момента има забележителна потребност от дейности в това отношение, тъй като с операции показанията на километража към момента могат да се трансформират прекомерно елементарно.

Това става допустимо с помощта на специфичните устройства за "настройка на скоростомера " - това е заобиколна дефиниция на производителя. С техните електронни принадлежности мечтаният пробег на автомобила може да бъде заложен за броени секунди. И колкото по-малко има "надолу ", толкоз по-висока е продажната стойност.

По калкулации на полицията и ADAC купувачите на използвани коли могат да бъдат излъгани приблизително с към 3000 евро по този метод, което е прекалено много заплащане за измамата манипулирано транспортно средство.

Готовността на някои снабдители да мамят при продажба на автомобил посредством манипулиране на километража не се понижава от тежките санкции за нулиране на пробега. Параграф 22 от Закона за придвижване по пътищата (StVG) в Германия за „ корист с одометър и ограничител на скоростта “ планува, че всеки, който манипулира километража, предстои на наказване отнемане от независимост до една година или санкция. Същото се отнася надлежно и за притежаването или производството на програмен продукт за нулиране на скоростомерите.

Но в това отношение законодателят очевидно се оказва "беззъб тигър ". Защото въпреки да не разрешава „ конфигуриране “ на километража на моторните транспортни средства, продажбата на подобаващи устройства към момента не е неразрешена. Тази малка врата продължава да улеснява измамниците да продължат да вършат това, което е неразрешено.

Освен това манипулационните устройства, които елементарно се намират в интернет, са много лесни за потребление: просто ги свързвате към контакта за диагностичните принадлежности в автомобила и малко по-късно можете да измененията показанията на километража на автомобила, както желаете. Скоростомерът или арматурното табло даже не би трябвало да се смъкват.

Но по какъв начин да се въоръжите като покупател на коли против сходни измами? Първо неприятната вест: "технически чистата " осъществена операция на километража не може да разкрие гаражите където е направена и множеството от „ специалистите “ по пипането на моторните транспортни средства, споделя ADAC.

Това значи ли, че купувачите на използвани коли са безпомощно изложени на неистини и измами? Не е наложително. Необходимо е обаче малко изпитание, с цел да разберете за измамата. Но е допустимо и това е положителната вест.

Първо би трябвало да сравните общото положение на автомобила с посочения пробег. Ако автомобилът демонстрира многочислени следи от приложимост, пък се вижда невисок километраж. Тогава става въпрос за деликатно инспекция на всички налични документи по автомобила за несъответствия,защото фактурите за ремонт, докладите на TÜV, записите в книжката за обзор и стикерите за промяна на масло нормално съдържат информация за пробега. С помощта на такава информация може най-малко почти да се наблюдава историята на едно транспортно средство.

Друг късмет за следене на измами със скоростомера може да се инспекцията на паметта за неточности и шпации за поддръжка в сервиза. Ако бъдат открити неточности, те би трябвало да се сравнят с пробега, който е регистриран в километража.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР