Купонджии от ромския квартал“ Изток“ в Пазарджик разигравали униформени, които

...
Купонджии от ромския квартал“ Изток“ в Пазарджик разигравали униформени, които
Коментари Харесай

Пак безчинство: Тумба цигани купонджии цяла нощ се гаврят с полицаи в Пазарджик

Купонджии от ромския квартал “ Изток “ в Пазарджик разигравали униформени, които пристигнали по сигнал за мощна музика в локално заведение. Мургавите чалгаджии отказали да си кажат имената и да посочат кой е притежател на кафенето, с цел да не могат органите на реда да му сформират акт, написа Монитор.

Цяла тайфа от 20-ина души от квартала наобиколили полицейските автопатрули и се наложило да бъде извикано подкрепление, а нарушителите да бъдат арестувани. Случката се е разиграла към 1 часа след среднощ в понеделник, когато дежурният в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в регионалния град получил няколко сигнала за мощна музика, идваща от заведение на улица „ Пловдивска “. Там били изпратени два автопатрулни екипа, които да изяснят обстановката. Униформените открили, че музиката идва от малко заведение, в което чествали група поданици на пазарджишкия квартал „ Изток “.

Те разпоредили на присъстващите да прекратят празненството, да спрат музиката, защото по този начин пречат на живеещите в прилежащите жилищни здания. Мъжете обаче не се подчинили, съзнателно заблуждавали органите на реда за своята идентичност и за това кой е притежател на заведението. Това дало съображение чиновниците да подхващат задържане. Изведнъж към служебните коли се натрупали към 20 индивида с желание да осуетят полицейските дейности и това наложило на място да бъдат извикани в допълнение подкрепления от полицейското ръководство. В последна сметка музиката била спряна, а в полицейския арест за период от 24 часа се озовали А.К.- 42г., Г.Г.- 42г. и Х.А.- 42г. Съставени са им актове по Закона за Министерство на вътрешните работи за несъблюдение на полицейско предписание. На други двама техни сътрапезници са формирани актове на нарушение на публичния ред според общинската разпоредба.
Същата вечер на полицейските органи от ръководството в град Септември се наложило да укротяват купонджии и в Белово. След сигнал за мощна музика униформените отишли на място и открили, че шумотевицата идва от частен дом, а повода е изнесена на терасата музикална уредба от празнуващите. Полицаите разпоредили на притежателя на къщата М.П.- 36г. да спре музиката, след което подхванали дейности за сформиране на акт за откритото нарушаване на нощната тишина.
Двама от гостите обаче гневно решили да пазят домакина си и с дейностите си попречили на органите на реда да изпълнят отговорностите си. Станало ясно, че това са беловците Н.Й.- 39г. и Г.В.- 34г. На мястото пристигнали и в допълнение полицейски екипи, а двамата мъже, виждайки това, съумели да избягат и все още се търсят.През миналия уикенд дежурните екипи от ръководствата в Пазарджик и Септември са открили голям брой нарушавания на спокойствието на жителите пред тъмната част на денонощието. В резултат на това на нарушителите са формирани 24 акта, които ще бъдат изпратени на общинските администрации, където да бъдат избрани размерите на санкциите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР