Купонджии нарушиха в Берлин и други германски градове този уикенд.

...
Купонджии нарушиха в Берлин и други германски градове този уикенд.
Коментари Харесай

Купонджии нарушиха правилата за коронавируса в Германия

Купонджии нарушиха в Берлин и други немски градове този уикенд. Полицията в столицата на Германия заяви, че рано тази заран чиновниците на реда са разпръснали няколко сбирки от по 20 до 50 души пред питейни заведения и магазинчета за алкохол и тютюневи произведения, съобщи ДПА.

Голяма група в източния квартал Фридрихсхайн замеряше служителите на реда с яйца. " Колегите обаче не бяха уцелени ", сподели представител.

Вчера в Берлин влезе в действие вечерен час, забраняващ продажбата на алкохол и ограничителен събирането навън до петима души или две семейства след 23 часа.

Нощният живот в по-големите градове се трансформира в един от основните мотори на възходящия брой инфекции. Канцлерът Ангела Меркел в петък прикани младежите да се придържат към разпоредбите и да се въздържат от купони отвън полицейския час, напомня ДПА.

В неделната заран полицията приключи празненства в градовете Мюнхен и Трир, които бяха в нарушаване на разпоредбите за ковид.

В Мюнхен е получила сигнал, че 100 до 150 души участват на незаконен ваучър в някогашна касапница, въпреки единствено 25 души да са били там, когато пристигнали чиновниците на реда. Купонджиите са застрашени от обвинявания, че не носят маски и не съблюдават нужното разстояние.

Над 100 младежи се забавляваха в Трир " на инат на всевъзможни защитни ограничения " на частно място, заяви полицията. Някои от гостите на празненството, пристигнали най-вече от прилежащ Люксембург, избягали в близката гора, когато дойдоха чиновниците на реда.

За разлика от Берлин и Кьолн, Есен се въздържа от въвеждането на вечерен час.

Институтът " Роберт Кох " регистрира тази заран, че броят на доказаните случаи на ковид в Германия се е повишил с 3483 до общо 322 864 от началото на епидемията. С 11 са се нараснали смъртните случаи, свързани с Ковид-19, и те към този момент са 9615.

Заради това нараства броят на градовете, които вкарват нови ограничавания поради засилващия се ритъм на болестта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР