Купища електронни писма всеки ден! Бързаме да ги обработим, но

...
Купища електронни писма всеки ден! Бързаме да ги обработим, но
Коментари Харесай

Купищата електронни писма, които получаваме носят огромни рискове за личните ни данни

Купища електронни писма всеки ден! Бързаме да ги обработим, само че едно неправилно кликване може да ни коства кражба на потребителско име, ключова дума и даже елементи на кредитна карта!

Трябва да се научим бързо и безпогрешно да разграничаваме имейлите, които най-вероятно са фишинг!

Ето някои сигнални лампички:

– Съобщението не е с персонално послание, а стартира с " Уважаеми господине или госпожо “ и най-вероятно е изпратено до хиляди хора. 

– Наличието на правописни и граматически неточности също са знак, че може би става дума за машинация.

– Изисква се от Вас незабавно деяние – последване на връзка, позвъняване на телефонен номер, отваряне на атачмънт.

– Привличат Ви с невероятни покупко-продажби и предложения или Ви осведомят, че сте спечелили нещо, а Вие даже не сте взели участие в каквито и да било игри.

Съветите на специалистите от " Ние, потребителите ":

Не следвайте връзки, не се обаждайте и не изпращайте SMS-и на посочени номера и не отваряйте атачмънти, получени в подозрителни имейли!

Преди да щракнете върху какъвто и да било линк в имейл, задръжте курсора на мишката върху връзката, с цел да ревизирате дали URL адресът демонстрира същият домейн, към който твърди, че води!

Не споделяйте изисквани посредством имейл данни за вход или финансова информация - в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай вашата банка няма да изиска данните Ви за вход или ПИН!

Не отговаряйте на фишинг имейли, даже и единствено с цел да кажете на подателя да спре да изпраща известия – повече отговори, повече имейли!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР