Куп знаменити творци ще останат без добавката Златен Орфей“ от

...
Куп знаменити творци ще останат без добавката Златен Орфей“ от
Коментари Харесай

Най-големите ни звезди остават без пенсиите от 350лв: Едва стигат за лекарства! Добре, че сме на сцената

Куп популярни създатели ще останат без добавката „ Златен Орфей “ от 350 лв., която получават към пенсиите си сега.
„ Държавата не е серпантина да ми заплаща пенсията от „ Златният Орфей “, само че скоро и това ще стане “ – изясни пред „ България Днес “ рок легендата Йордан Караджов.
Фронтменът на група „ Сигнал “ към момента получава добавката поради триумфите си, само че ще я загуби в края на месеца. Тогава изтича срокът, който страна бе определил за десетки музиканти да получават в допълнение 350 лева
„ Защо единствено за три години, това е тайнственост за мен. Иначе получавам елементарна пенсия от 560 лева “, споделя Караджов.
Без добавки от „ Орфея “ от началото на идната година ще останат още Йорданка Христова, Кирил Маричков, Веселин Маринов, Богдана Карадочева, Кристина Димитрова, Маргарита Хранова и други
Пенсиите на „ Златният Орфей “ са по 350 лева за отличени и по 500 лева за носители на Голямата премия. Йорданка Христова получава цялостния размер, само че и те ще й бъдат отнети през този месец.
Според общото мнение не е обикновено пенсиите за творчество да са със период, в случай че иконите на българската сцена са се раздавали цялостен живот на сцената.
„ Дълбоко се дръзвам просто. Какво друго мога да направя? “, споделя Караджов и прибавя: „ Или пожизнено да ги дават тези пари, или изобщо да не ги дават “.
Певецът сега има участия в цяла България, само че на въпроса може ли да живее с 560 лева пенсия, той споделя, че просто не знае по какъв начин възрастните хора се оправят с такива оскъдни пари.
„ Слава богу, към момента сме на сцената и съумяваме да живеем като бели хора. Иначе не мога да го мисля какво ще върша. Тези 350 лева, които ми ги лишават, едвам ми стигат за медикаментите, които пия “ – споделя вокалът.
Според изпълнителя на „ Може би “ ситуацията с културата в България е на доста ниско равнище и дълбаем от ден на ден дъното.
„ Обиколил съм няколко пъти света и настоявам, че България е неповторимо място като сила и като дадености. Но останалото е просто без коментар “, разсъждава той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР