Куп дарители събраха средства и осъществиха мечти на две деца

...
Куп дарители събраха средства и осъществиха мечти на две деца
Коментари Харесай

Дарители създадоха Коледа за две деца в Момчиловци

Куп донори събраха средства и реализираха фантазии на две деца сираци в Момчиловци. Двете момчета, Тошко на 12 години и Ради на 10 години, се отглеждат единствено от баба си Рада Хорева, която е пенсионер, на 62 години. Миналата година дамата погреба щерка си Любка, а преди този момент умря зетят й от паднала върху него ела, до момента в който сече дърва в гората. „ Рада е сърцата баба, с наша помощ ще успее “, приканиха предишното лято от селото. Те събраха с дарителски кутии в комерсиалните обекти в Момчиловци 7 744. 49 лева По Коледно-Новогодишните празници за децата изпратиха средства в кметството още донори, които в този момент бяха преведени по сметката на баба им, заяви кметицата на Момчиловци Сийка Суркова.

„ По сметката на баба им внесох 1300 лева, оставени в Кметството от донори - младо семейство архитекти от Смолян подари за децата 1000 лева, жена от Кърджали изпрати по куриерска компания 200 лева, а неизвестен донор остави 100 лева Учениците и учителите от езиковата гимназия " Иван Вазов " - Смолян проведоха благотворителни начинания, които се трансфораха в малко Коледно знамение за двете деца от Момчиловци. Една от самодейностите беше коледното вестникарското издание „ The Ivan Vasov Tribune “ от учениците от 11а и 11в клас. Подаръците и събраните 800 лева ми бяха връчени от учениците в Смолян, а аз ги предадох на нашите деца “, сподели Суркова.

Осъществява се и една от фантазиите на Тошко и Ради - да видят същинско оръжие, по време на надпреварата на военните " Индия ", с което се уважи паметта на петимата починали наши рейнджъри в Кербала. Там кметицата на Момчиловци и баба им заведоха двете деца по покана на полк. Димитър Кацаров. „ Освен, че подвигнаха духа на момчетата, военнослужещите им връчиха събраните средства след дарителска акция в 101-ви Алпийски полк – Смолян “, сподели Суркова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР