Културният министър Боил Банов не трябва да подава оставка, без

...
Културният министър Боил Банов не трябва да подава оставка, без
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Боил Банов не трябва да подава оставка преди да е проверен от прокуратурата

Културният министър Боил Банов не би трябвало да подава оставка, без виновността му да е потвърдена от прокуратурата. Това съобщи в изявление за „ Хоризонт “ ръководителят на Народното събрание и представител на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Янчева разяснява изнесените от депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева даннни, включващи аудио запис, че като зам.-министър преди години Банов нелегално е оказал помощ на фирма-изпълнител на социална поръчка да не заплати на страната наказателна клауза от 700 000 лв..

„ Много елементарно се приказва по медиите и доста елементарно се упреква. Ако (Йончева) има документи, да ги даде където би трябвало. Според вас, би трябвало ли (Банов) да подаде оставка поради медийно изявление? Чудесно е, че прокуратурата се е самосезирала. Нека приключат инспекцията и след няколко месеца ще има отговор. В момента министър Банов не би трябвало да си подава оставката “, сподели Караянчева в предаването „ 12+3 “.

Тя добави, че Банов може да бъде изслушан по случая от депутатите, в случай че някоя парламентарна група го извика посредством съответната процедура.

„ Усещането за корупция се ускорява точно от това говорене на политическите сили. Едно е да кажеш, че някой има сестра, друго е да го докажеш. Едно е чувството, друго са съответните обстоятелства “, разяснява Караянчева оповестените през вчерашния ден данни на „ Трансперъси Интернешънъл “ за високото чувство за корупция у жителите.

Председателят на Народното събрание добави, че е показателно по какъв начин прокуратурата се е самосезирала по случая „ Ало, Банов съм “ даже без Българска социалистическа партия публично да подадат сигнал.

„ Влезнали сме в предизборна конюнктура и е значимо да се търсят дивиденти от избрана обстановка “, счита Караянчева за говоренето за корупция.

„ За 2 години Радев можеше най-малко един път да приказва пред депутатите “

Цвета Караянчева разяснява и докладът на президентът Румен Радев за първите 2 години от мандата му, който беше изпълнен с рецензии към ръководещите.

„ Очаквах да чуя съответни оферти и какво той е направил за 2 години. Чух нападки, обиди и прекъсване на всевъзможен разговор сред институциите “, съобщи Караянчева и добави за вчерашната си първична реакция “

„ Разясних какво се прави в Народното събрание, тъй като той за 2 години не пристигна да направи едно послание към народните представители и българския народ. Критиките са потребни, когато са съответни, а не препрочитани остарели слова. Единствената разлика словата на президента е, че от време на време са по-къси или по-дълги. “

„ Няма боязън (у ГЕРБ от нова партия, подкрепена от Радев). Нека да направи партия, да почувства партийния живот, да се яви на избори и в случай че получи поддръжката – да ръководи страната. Работата по една партия не е единствено да размахваш пръст и да приказваш отрицателно “, сподели още Цвета Караянчева по адрес на Румен Радев.

„ Очаквам ГЕРБ да са първа политическа мощ. “

Има още доста какво да се направи за България, само че имиджът на страната в Европа и света е доста по-добър след последните 10 години, сподели Караянчева и добави, че са нужни усъвършенствания изключително в дребните обитаеми места, където не може да се усети взаимност.

Председателят на Народното събрание добави, че минималната работна заплата и пенсиите се подвигат, само че внезапно повишаване на приходите не може да стане незабавно.

„ Предсрочни парламентарни избори не са нужни, тъй като нямаме предпоставки. Всеки петък пътувам до изборния си регион и знам какво е настроението. Хората схващат, че има какво да се желае, само че са подготвени да вървят напред и да работят, с цел да се подобрят изискванията на живот в България. Социологическите резултати преди изборите постоянно демонстрират близки резултати. Остават 3 месеца. Нека оставим жителите да решат. Убедена съм, че ГЕРБ ще е първа политическа мощ “, предвижда Цвета Караянчева резултата от евровота.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР