Култовата фраза Нищо лично, просто бизнес“ стана част от съвременната

...
Култовата фраза Нищо лично, просто бизнес“ стана част от съвременната
Коментари Харесай

Започна Втората американска гражданска война

Култовата фраза „ Нищо персонално, просто бизнес “ стана част от актуалната ни лексика с помощта на гангстерския кино епос The Godfather („ Кръстникът “). Но до момента в който във филмите – въпреки всичко това са филми, гангстерите още живеят по този кодекс, в коридорите на властта във Вашингтон, окръг Колумбия, наподобява също възприемат гангстерския фасон всичко да става все „ по-лично “; и може да се спори дали този метод не пречи на способността на държавното управление фактически да взема решения!

Тази неспособност включва разследванията срещу бившия президент Доналд Тръмп, както и срещу президента Джо Байдън и фамилията му. Безкрайният цикъл на обвинения продължава да раздира страната. В резултат на това  ние  се превърнахме в  Не- Съединени американски щати . Което означава, че към този момент е избухнала някаква форма на гражданска война; но на този етап преобладава токсичната политика, която създава безпорядък, а не топовни залпове.

Още един имейл  в  лаптопа на Хънтър

Припомняме друг филм от 1970 година: All the President`s Men („ Всичките хора на президента “), който също вкара в всеобщото схващане фразата „ следвай парите “. Точно това твърдят някои депутати от Републиканската партия, когато става въпрос за Хънтър Байдън.

В допълнение, с помощта на Watergate („ Уотъргейт “), всеки следващ скандал в този момент става прочут като „ X-gate “; но продължаващите скандали „ Хънтъргейт “ и „ Тръмпгейт “ просто показват изхода на нашата демокрация; а отговорността за това е и на двете страни.

Fox News заяви през лятото: „ Републиканските законодатели избухнаха, когато научиха за серията имейли от 2015 година, предшестващи прословутата визита на президента Байдън в Украйна, след като един от изпълнителните директори на Burisma Holdings разкри „ крайния смисъл “ на присъединяване на Хънтър Байдън в украинската енергийна компания “.

Имейлите са изпращани от Вадим Пожарски – изпълнителен шеф на Burisma до Байдън-младши, който бе член на борда. Те са изобличаващо доказателство, сочещо, че „ назначението “ на Хънтър в борда на шефовете се дължи на властовия пост на баща му.

Но дали това в действителност е шокиращо или нещо ново?

Остава година до деня на изборите и евентуалната промяна. Така че не е ли този главният въпрос, който гласоподавателите би трябвало да решат, а не разследването на сенчестите бизнес покупко-продажби на един наркоман? Ако Хънтър не беше наследник на настоящ президент, подозрително е, дали щеше да има следствие.

Също така е подозрително, че Хънтър Байдън можеше да не бъде назначен, в случай че не беше наследник на тогавашния вицепрезидент Джо Байдън; или пък ако Байдън беше изгубил през 2020 година, Хънтър щеше да бъде нещо като бургер без кюфте. Но понеже победи Доналд Тръмп, законодателите на Републиканската партия виждат в този казус нещо, което заслужава да разследват с максимален хъс.

Вирджиния Фокс – републикански представител от Северна Каролина, която е в Комисията по контрол и отчетност към Камарата на представителите, сподели пред Fox News: „ Поредицата от събития, довели до уволнението на Виктор Шокин [главен прокурор на Украйна, бел.пр.] и последвалите изявления от тогавашния вицепрезидент Байдън, пораждат сериозни съмнения за това, какви измами в действителност са били пуснати в ход, както и че тези машинации целеустремено са били скрити от американския народ. Без значение е какво е било участието на Хънтър Байдън, но то крещящо разкрива обществената корупция на най-високите равнища и би трябвало изцяло да бъде разследвано. “

Тези съображения бяха споделени и от Клей Хигинс – републикански представител от Луизиана, също член на Комисията, който добави: „ Спокойното, разумно и стабилно откриване на невероятно скандалните доказателства, които ясно уличават незаконното семейство Байдън, в последна сметка ще разколебаят дори най-ревностните поддръжници на този окупатор на Белия дом. Президентът е злепоставен, той би трябвало да подаде оставка и вечно да бъде наказан, а Демократическата партия би трябвало да стартира да се възвръща. “

Корупция на най-високо  ниво ?

Според републиканските законодатели става въпрос за премахване корупцията на най-високо равнище; но същите намерения се лансират и от сътрудниците им от Демократическата партия спрямо някогашния президент Доналд Тръмп, който е разследван – както наподобява, за милион разнообразни неща.

„ Всичко, което разкриваме, сочи, че Хънтър Байдън употребява името и позицията на татко си, с цел да забогатее “, сподели преди месеци конгресменът-републиканец Уилям Тимънс от Южна Каролина. „ Това е рушвет – и както е грях, така е и нелегално. Демократите в Камарата на представителите, старите медии на Истеблишмънта и даже висшите чиновници във ФБР и Министерството на правосъдието пропуснаха да проверяват цялата буквална или преносна мъгла, която като облак прикриваше Хънтър. Но републиканците ще го създадат. Нашата работа и да разкрием истината. “

Човек може изцяло да се съгласи с Тимънс, само че това е същият конгресмен, който поддържа апелите за прекъсване финансирането на федералните организации, участващи в следствията и правосъдното гонене на Тръмп. По същия метод, в обществените медии конгресменът Хигинс от дълго време назовава Тръмп „ rPOTUS “, кратко от real President of the United States (реалния президент на Съединените щати). Този конгресмен от Порт Бар бе измежду гласувалите срещу потвърждаване резултатите от президентските избори през 2020 година, които Тръмп загуби от Джо Байдън. Не трябва да се учудваме, че той е същият, който сега призовава Байдън да подаде оставка.

С други думи, не може да не се види, че това е лична офанзива против Байдън, след като толкоз много републиканци сега са се подредили в поддръжка на Тръмп. Нещо повече, мнозина в Републиканската партия виждат как чрез обвинителния акт срещу Тръмп за задържане на секретни документи, администрацията на Байдън „ раздава оръжие “ на съдебната система!

Атаките против Тръмп не са по- различн и

Проучване на Reuters/Ipsos от тази пролет откри, че към половината американци имат вяра, че следствието в Ню Йорк за това дали Доналд Тръмп тайно е платил пари на стара звезда е политически стимулирано, макар че огромното болшинство намира обвиняванията за правдоподобни. С други думи, на хората изглежда не им пука.

В същото време някогашният президент е обект на голям брой следствия, включително от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати (DoJ) по класифицираните документи, открити в имението на Тръмп Мар-а-Лаго; споменатите секрети парични заплащания в Ню Йорк; опитите на Тръмп да анулира изборите през 2020 година в окръг Фултън, Джорджия, и в щата Ню Йорк с обвинения, че организацията Тръмп е лъгала кредитори и застрахователи.

Много е мъчно най-малко някои аспекти от следствията да не се разглеждат като изцяло политически стимулирани. Става дума за невъзможността на Тръмп да се върне в Белия дом, нещо, което даже не крият неговите критици.

След като бивши законодатели като Лиз Чейни и Крис Кристи дадоха обещание да подсигуряват, че Тръмп не е преизбран, те в действителност не дадоха възможност за някакво следствие. Сега Кристи стартира акция, насочена към избирателите за какво Тръмп не би трябвало да бъде избран отново, а Чейни е на път да направи същото.

Тези непрекъснати следствия, както и апелите за импийчмънт, с които и двете страни безусловно преиграха, няма да излекуват нацията. Няма да обединят страната. Вместо това – буквално ни раздират на части.

Да видим фактите. Семейство Байдън сигурно е корумпирано, водено е от не толкоз безпрепятствено говорещ политик и сериен измамник. Доналд Тръмп постоянно е бил горист предприемач, чието само „ изкуство на договорката “ е било да стъпче дребния човек, когато е допустимо, и да нарече това солидни договаряния.

Дали Хънтър Байдън забогатя, като спекулираше с позицията на татко си? Това е съвсем несъмнено. Нарушил ли е Доналд Тръмп цялостен куп закони, включително давал ли е подкупи, както и задържане на секретни документи? Той безусловно го е правил.

Но имаме ли потребност от безкрайните разследвания на тези случаи? Абсолютно не, просто тъй като към този момент не става въпрос за обикновен проблем, а изцяло за личен.

Може да проследим парите, само че дано бъдем почтени: как става по този начин, че всеки, който отива във Вашингтон, като господин Смит например, след привършване на мандата му се връща вкъщи с доста, много повече пари? Заплатата на тези политици е под 200 000 $ годишно, само че бързо стават милионери. Ето това са парите, които би трябвало да разследваме!

Време е да продължим тези разследвания – нека гласоподавателите решат; и да загърбим аферите на тези две незаконни фамилии. Ако това се провали, може би нашите все по-пристрастни законодатели от двете страни просто би трябвало да излезат от политиката.

Превод: доктор Радко Ханджиев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР