Кулинарната употреба на салвия или градински чай гарантира на ястията

...
Кулинарната употреба на салвия или градински чай гарантира на ястията
Коментари Харесай

Ароматни специалитети със салвия

Кулинарната приложимост на салвия или култивиран чай подсигурява на ястията ви необикновен мирис, прохлада и обогатяване с хранителни субстанции. Предлагаме ви две предписания със салвия – и двете гозби са месни и стават доста сочни и вкусни. За да си извършите първата ви трябват следните артикули:

Свинско месо с чесън и салвия

Необходими артикули: свинско месо, 3 глави чесън, черен пипер, 200 мл бяло вино, 3 с.л. соев сос, олио, 4 с.л. горчица, свежи листа от салвия

Начин на подготвяне: Свинското месо се шпикова и в прорезите се поставят скилидки чесън, както и листа от салвия. Отгоре частите месо се поръсват хубаво с черен пипер и са намазват с горчицата.

 Салвия

Полейте ги с бялото вино и соевия сос. Останалите скилидки чесън сложете в тавата до месото. Завийте всичко това с фолио, като преди да го сложите, прибавете вода при свинското, в случай че е належащо. Печете в умерена фурна. Сервирайте с картофено пюре.

Следващата рецепта е за пилешко месо със зеленчуци. В тази рецепта има доста зеленчуци, само че вие можете да добавяте или да махате тези, които не са ви по усета. Нарязвате 2 глави лук, 1 глава чесън, 3 моркова, 2–3 чушки, 2 тиквички, 2 картофа. Всичко това слагате в сгорещена лой да се запържи – прибавете и 5–7 листа салвия.

 Свинско със салвия

Добавете черен пипер и сол – по избор включете и друга фалшификация. След като поомекнат зеленчуците, сложете 1 с.л. соев сос и отдръпнете ястието. В грил тиган сложете пилешки филета и откакто придобият коричка, ги отдръпвате от огъня.

Върнете още веднъж зеленчуците, само че в съда прибавете и месото. След няколко минути отдръпвате от котлона и посипвате с кашкавал.

Ако желаете някаква по-лесна рецепта, просто прибавете салвия в пилешката яхния с лук.

Салвията много мъчно се комбинира с други подправки. Изключително сполучлива обаче е комбинацията сред нея и чесън.

Салвията е извънредно известна фалшификация в италианската кухня – свежата билка може да се употребява за овкусяване на разнообразни ястия – най-много на свинско, телешко месо. Когато е суха, салвията е доста подобаваща за подправяне на тестени артикули.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР