Кулинарията отдавна не признава граници, затова ви представяме най-вкусните рецепти

...
Кулинарията отдавна не признава граници, затова ви представяме най-вкусните рецепти
Коментари Харесай

Треска Ахоариеро (Испански рибен специалитет)

Кулинарията от дълго време не признава граници, по тази причина ви представяме най-вкусните предписания от целия свят

Необходими Продукти

● тресчица - 350 г филе с кожа
● лук - 1 глава междинна
● чесън - 4 - 5 скилидки
● зелена чушка - 1 бр.
● алена чушка - 1 бр. алена
● чили - 2 бр. сухи чушлета
● суха чушка - 1 бр. алена
● домат - 2 бр. огромни
● доматен сок - 2 - 3 с.л.
● зехтин - 100 мл
● дафинов лист - 1 бр.
● сол - на усет
● магданоз - 1 шепа, листа

Начин на подготвяне

Нарежете лука и свежите чушки и ги задушете в загретия на сдържан огън зехтин. През това време обелете и нарежете доматите на кубчета, а чесъна на филийки. Сухата алена чушка натрошете на ситно, в случай че е от меснат вид, в противоположен случай я накиснете във вода и с изострен нож отстранете (изстържете) месото от нея и кожичката изхвърлете.

Когато лукът стартира да добива леко карамелен цвят, сложете чесъна, а след минута доматите дружно с доматения сок, дафиновия лист и сухите чушки (лютите чили пуснете целички). Налейте към 100 мл вода и подправете със сол. Гответе до извиране на течността и оставане на лой.

Рибата запечете в обособен тиган с доста малко лой и сол. Направете го на сдържан до мощен огън, поставяйки филето с кожата изпод за две минути, по-късно обърнете и от другата страна за още две.

Готовата тресчица отделете от кожата и накъсайте във към този момент готовото софрито и разбъркайте леко, след което поръсете със прясно раздробен магданоз, заделяйки от него и за поръсване при сервиране.

Поднесете като предястие или вкусна разядка в компания с препечени филийки. Може да се употребява както топло, по този начин и студено.

Добър вкус!

Препоръка:

Кожата от рибата също може да прибавете нарязана в ястието, тя е доста вкусна. За предпочитане е постоянно да се купува бяла риба с кожа, с цел да се резервират соковете допустимо най-вече при готвене.

Сосчето отделено от печенето на треската също може да сипете в готовото ядене и да разбъркате добре. То е доста ароматно и ще овкуси в допълнение.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР