Кучето подушва болестите още преди да са се появили симптомите.

...
Кучето подушва болестите още преди да са се появили симптомите.
Коментари Харесай

Кучето може да подуши болестта на стопанина си

Кучето подушва заболяванията още преди да са се появили признаците. Може да усети миризмата на рак на белия дроб по дъха на притежателя си.

Говорим за елементарен домакински любим, а не за особено подготвени животни.

Обонянието на кучето може да открие единици в трилион молекули. Това значи, че нещо, сравнимо с капка вода в олимпийски басейн, е молекулата, която то може да открие.

Домашният любим има 40 пъти повече рецептори от хората, нещо неразбираемо за нашите разбирания. С тази дарба кучето подушва заболяванията.

Всичко, което трансформира миризмата ни, даже на молекулярно равнище, може да бъде усетено от кучето.

Това към момента не е 100% решение. За избрани болести и положения тази възможност е доста висока и се движи до 80%.

За диагностицирането на рак на гърдата английските учени си оказват помощ с роботи (които към момента са в развой на разработка и изследвания), които проучват молекули на миризмата, нещо сходно на кучетата. Но този способ към момента е в развой на развиване.

Кучето подушва заболяванията и освен тях.

Болест на Паркинсон и мигрена

Идеята се заражда, когато шотландка, с развито подушване, шест години преди началото на заболяването на Паркинсон забелязала, че брачният партньор й има друга миризма.

Това е последвано от проучвания в Манчестър и образование на кучета, които биха могли да подушат заболяването.

Промяна в равнищата на кръвната захар

Научните проучвания потвърдиха, че кучетата могат да усетят спад в равнищата на кръвната захар. По миризмата на нашата пот те могат да дефинират тъкмо в какво положение се намираме, което е изключително значимо за диабетиците.

Специално подготвените кучета могат да оказват помощ на тези хора да открият казуса и да потърсят помощ от доктор доста по-рано.

Рак

При болен клетките действат по друг метод, в сравнение с при здрав човек, т. е. бързо се развъждат, с цел да може туморът да пораства. Повредените кафези създават характерен протеин, който кучетата могат да помиришат. Доказано е, че кучетата усещат миризмата на рак на белия дроб посредством дъха на притежателя или рак на простатата и бъбреците посредством миризмата на урината.

Кучетата могат даже да помиришат промени в кожните кафези и да открият меланом, както и рак на дебелото черво. Някои клиники по света употребяват особено подготвени кучета, които могат да открият рак на гърдата в ранен етап.

Идентичност

Повечето хора се разпознават по външния си тип, само че не и кучетата. Те разчитат на носа си. За кучетата всеки субект има неповторима миризма, тъкмо като пръстов отпечатък.

Експертите настояват, че кучетата могат да разпознават човек, даже когато ароматът му е разбъркан с парфюм или маскиран като някой различен. Освен това, кучетата разграничават еднояйчните близнаци единствено по миризмата им. Тази дарба се употребява от полицията и други служби, когато е належащо да се търсят изчезнали хора или при други незабавни случаи.

Епилептичен припадък

Кучетата могат да усетят, когато притежателят им е застрашен от пристъп 45 минути преди този момент да се случи. Въпреки че точният механизъм на разкриване не е прочут, се допуска, че кучето може да усети миризмата, която човек отделя преди пристъпа. В този случай кучето може да се държи необичайно, да лае и да ръмжи. Също по този начин, по време на пристъпа кучетата остават до стопаните си и ги пазят.

Знае, че сте докосвали друго куче

Кучетата си изпращат известия едно на друго, като отделят феромони, секретирани посредством урината, кожата, козината и изпражненията. Ако посетите другар, който има куче, вашият домакински любим ще разбере незабавно.

Той ще ви помирише, когато се върнете вкъщи. Информацията, която ще получи, ще бъде за това какво е кучето, какъв брой е огромно и дали е крепко. Ако е ревностно, ще се държи афектирано и ще откаже да контактува с вас.

Бременност

Ако сте бременна, тялото ви минава през серия от хормонални промени, които вашият домакински любим просто не може да пренебрегва. Тъй като сте станали друг човек за тях, те също могат да трансформират отношението си към вас.

Вижте още: Народни поверия за шанс и благополучие

Буря и вихър

Те могат да предскажат даже най-малките промени във времето. Освен това, те имат изострено чувство за геомагнитното поле и трептения, тъй че тяхната прогноза за смяна на времето може в действителност да бъде точна.

Болест на Адисон

Това рисково положение, което може да изложи пациента на риск от гибел (често в безсъзнание и потребност от реанимация), може да бъде усетено от кучето. То стартира да се държи необичайно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР