Кучетата са едни от най-разпространените домашни любимци. И макар отглеждането

...
Кучетата са едни от най-разпространените домашни любимци. И макар отглеждането
Коментари Харесай

Задължителни аксесоари при осиновяване на кученце

Кучетата са едни от най-разпространените домашни любимци. И въпреки развъждането им да наподобява лесна задача, не е напълно по този начин. Трябва да сте изцяло осведомени с възпитанието на кучето и неговите потребности.

А също по този начин да се подготвите с избрани движимости още преди дребната топчица да се е озовала вкъщи. Ето и кои са първите наложителни аксесоари при осиновяване на кученце.

Нашийник

Кученцето би трябвало да свикне с нашийника си, до момента в който е още малко. Затова е хубаво, когато то дойде в дома ви към този момент да разполагате с него. Разбира се, той би трябвало да е съгласуван с размера на животното. Поводът към нашийника пък ще ви оказва помощ при разходката на кучето.

Кучешко легло

 Кучешко легло

Ако не желаете кучето да спи при вас, а да си има негово си кътче, където да се усеща удобно, подсигурете му и меко кучешко легло. Според породата на кучето съобразете и размера на този продукт. Няма смисъл да купувате малко кучешко легло, в случай че отглеждате предстоящ колос, който скоро ще има потребност от доста по-голямо креватче.

Кучешка храна

Изберете подобаваща кучешка храна по отношение на възрастта и породата на вашия дребен другар. За задачата най-добре се посъветвайте с ветеринарен експерт, който да ви предложи най-хубавото. Също по този начин не е зле да имате кучешки лакомства под формата на бисквити за кучета, които ще ви оказват помощ в дресирането на кучето.

Продукти за грижа за козината

Кучешки шампоан, четка за сресване на кучето, хавлия за след къпане на кучето – това са все наложителни кучешки аксесоари.

Купички

 Купичка за куче

Всяко куче се нуждае от най-малко две купички – една за храна и една за вода. Препоръчваме ви да са железни, защото пластмасовите се захабяват по-лесно, а и при тях е по-голяма вероятността да бъдат обърнати от неопитните придвижвания на лаещия хлапак.

Играчки

Задължително подсигурете някакви играчки на кучето, с цел да може то да се забавлява, когато вие не сте в близост. Винаги може да споделите с него някои от старите си плюшени играчки, стига те да са безвредни за него. А в случай че не сте сигурни, просто закупете подобен тип аксесоари за кучета от профилиран магазин. Бъдете сигурни, че за младите екземпляри играчките за кучета са в действителност нужда. За вас пък са метод да извършите всекидневието на кучето по-интересно и интензивно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР