Кубинците вече имат възможност да си правят лични страници в

...
Кубинците вече имат възможност да си правят лични страници в
Коментари Харесай

Кубинците вече ползват Тwitter

Кубинците към този момент имат опция да си вършат персонални страници в Тwitter. Това стана факт, откакто обществената мрежа стартира да разпознава интернационалния телефонен код на страната, заяви ТАСС.

Кубинците с вдъхновение възприеха измененията в настройките на обществената мрежа и започнаха да оставят в нея първите си известия. По-рано потребителите на Тwitter в Куба може да си откриват сметки единствено през задгранични мобилни номера.

През октомври ръководителят на Държавния съвет и на Съвета на министрите на Куба Мигел Диас-Канел си откри страница в Twitter. Към момента за акаунта на водача на карибската страна са се абонирали над 46 000 души.

Куба остава една от страните в света с най-слабо покритие на интернет, само че управляващите поставят старания нещата да се трансформират. Мнозинството кубинци могат да влязат в интернет на публични места в парковете, където има безжична връзка, стига да имат специфична карта, а един час в мрежа коства 1 $.

От предходната година на острова започнаха последователно да дават опцията кубинците да включват в интернет персоналните си компютри по местоживеене. Страната стартира и тестване на мобилен интернет, който се дава по технологията 3G.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР