Кубинският премиер Мануел Мареро обяви, че по-голяма част от карибския

...
Кубинският премиер Мануел Мареро обяви, че по-голяма част от карибския
Коментари Харесай

Куба се подготвя за туристически сезон, отваря летищата

Кубинският министър председател Мануел Мареро разгласи, че по-голяма част от карибския остров се отваря за интернационален туризъм от идната седмица, навлизайки в " нова нормалност " след ограничението на случаите на Covid-19, съобщи Ройтерс. Така страната се приготвя за обичайно мощните си за туризъм месеци от ноември до март.

Куба затвори границите си преди шест месеца, с цел да се оправи с ковид. Тринайсет от шестнайсетте кубински провинции ще бъдат отворени за туризъм, заяви Мареро. Първи ще посрещат задгранични туристи северните островчета, по-късно и курортът Варадеро. Столицата обаче няма да е измежду наличните региони. Хавана наподобява едвам в този момент овладява втората вълна от инфекции със строги ограничения, в това число вечерен час.

Международният туризъм е главен източник на твърда валута за Куба и прекъсването му нанесе тежък удар върху стопанската система на острова, като в същото време Съединени американски щати продължиха да ускоряват комерсиалното си ембарго, напомня " Ройтерс ".

Ще дадем опция за интернационалните полети за всички провинции, които са в третата фаза, съобщи министър председателят, отбелязвайки, че всички идващи ще бъдат тествани.

Здравната система на Куба овладя заболяването на острова и ограничи смъртността. Всички доказани случаи се хоспитализират, а контактните лица се наблюдават и изолират. Куба регистрира единствено 11 смъртни случая при Covid-19 на милион души, по отношение на 203 в Доминиканската република и 647 в Съединени американски щати, сочи статистиката на университета " Джонс Хопкинс ". Държавата е покрила разноските за изолирането на 115 000 хипотетични инфектирани и контактни, осведоми Мареро. От тях под 5 % са се оказали позитивни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР