Куба разкри мрежа за трафик на хора, принуждавала гражданите ѝ

...
Куба разкри мрежа за трафик на хора, принуждавала гражданите ѝ
Коментари Харесай

Куба разкри схема, принуждаваща нейни граждани да се бият за Русия в Украйна

Куба разкри мрежа за трафик на хора, принуждавала жителите ѝ да се бият на страната на Русия във войната в Украйна. Това разгласи кубинското външно министерство, представено от " Ройтерс ".

Властите в страната работят за " обезвреждане и разтрошаване " на мрежата.

В изказването на кубинското външно министерство се разкриват малко детайлности, само че се прецизира, че трафикантската мрежа работи както в границите на карибската островна страна - на хиляди благи от Москва, по този начин и в самата Русия.

" Министерството на вътрешните работи работи по неутрализирането и разбиването на мрежа за трафик на хора, която работи от Русия, с цел да включи кубински жители, живеещи там, и даже някои от Куба, във военните сили, участващи във военните интервенции в Украйна ", гласи официалното съобщение на кубинското държавно управление.
 Русия благодари на Куба за
Русия благодари на Куба за " цялостното схващане " за войната в Украйна

Лавров разкритикува американските наказания против Хавана като противозаконни

До момента съветското държавно управление не е коментирало обвиняванията.

Миналата година с над 30% до 1,5 милиона войници - амбициозна цел, усложнена от тежките ѝ, само че към момента неразкрити военни жертви в спора.

В края на май съветски вестник в град Рязан заяви, че няколко кубински жители са подписали контракти с съветските въоръжени сили и са били изпратени в Украйна в подмяна на съветско поданство.

Не стана ясно дали изказването на кубинското външно министерство е обвързвано с този случай.

Правителството на Куба обаче заяви, че към този момент е почнало работата по случаи, в които негови жители са били принудени да се бият в Украйна .

" Опити от този темперамент са обезвредени и са формирани наказателни производства против лица, участващи в тези действия ", се добавя в изказването.
 Шойгу: Куба е най-важният съдружник в Карибите
Шойгу: Куба е най-важният съдружник в Карибите

Куба изцяло разбирала претекстовете на Русия в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР