Куба отваря първия си пазар на едро, откривайки възможности за

...
Куба отваря първия си пазар на едро, откривайки възможности за
Коментари Харесай

В Куба отваря първият пазар на едро

Куба отваря първия си пазар на едро, откривайки благоприятни условия за някои частни бизнеси в стопанската система, доминирана от държавни предприятия, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Пазарът е част от продължаващите старания за реорганизиране на търговията в комунистическата страна, показва държавният в. " Гранма ".

На него ще се продават фасул, бира, захар, цигари и други артикули с 20 до 30 % по-евтини от продуктите в държавните магазини.

От 2010 година кубинското държавно управление е разрешило на към 500 хиляди души да развиват частен бизнес и доста от тях от дълго време търсят достъп до легалния пазар на едро, където могат да купуват артикули на по-ниски цени от тези, при които по-късно продават на потребителите.

За множеството обаче чакането не е завършило. Единственият пазар, прочут като " Меркабал ", към този момент е отворен единствено за 35 работен кооператива в Хавана. Други частници, които имат публично позволение, може да получат достъп по-късно.

Държавните предприятия основават 70 до 80 % от кубинската стопанска система.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР