КТБ спечели делото срещу България.Европейският съд по правата на човека

...
КТБ спечели делото срещу България.Европейският съд по правата на човека
Коментари Харесай

Европейския съд реши: КТБ печели делото срещу България

КТБ завоюва делото против България.

Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) изрично откри през днешния ден, 30 август, в свое съвещание, че по проблема КТБ българските управляващи са погазили на два члена от Европейската спогодба за правата на индивида. Те се отнасят до правото на обективен развой и правото на благосъстоятелност, написа.

Делото КТБ против България е обвързвано с лишаване на лиценза на комерсиалната банка от Българска народна банка и последвалото правосъдно произвеждане в България.

При констатирането на нарушаванията Европейският съд по правата на индивида приема по-специално, че българските съдилища са отказали на КТБ подобаващ правосъден надзор на решението за отнемането на лиценза, а също по този начин, че КТБ е била представлявана в съда от лица, подвластни от Българска народна банка, като не е съумяла да изложи своята позиция.

Според Европейския съд отнемането лиценза на КТБ следва да бъде анулирано, както и последствията от това решение.

Европейският съд по правата на индивида не почете материалните искания на КТБ, свъзрани с предявеното финансово обезщетение. България обаче е задължена да преразглежда законодателството си, с цел да откри дали пропуски в него не са повода за сходни повтарящи се нарушавания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР