КТ Подкрепа настоява либерализацията на цените на тока за битовите

...
КТ Подкрепа настоява либерализацията на цените на тока за битовите
Коментари Харесай

Предлагат отлагане с година либерализацията на цените на тока за бита

КТ " Подкрепа " упорства либерализацията на цените на тока за битовите консуматори да бъде отсрочена най-малко с една година поради високата инфлация и нивото на приходите по отношение на нужната прехрана на живот. Позицията си синдикатът популяризира в позиция до медиите.
 
Оттам упорстват и за явен механизъм за установяване на цената за всички битови консуматори и метода на компенсиране на битовите консуматори за преходния интервал сред контролирани цени и борсови цени на електрическата енергия, който да отбрани оптимално потребителите от сензитивен скок в цената.
 
 КТ Подкрепа (Конфедерация на труда КТ Подкрепа (Конфедерация на труда " Подкрепа " ) Източник: Zonanews
Синдикатът изиска и гаранции, че такива обезщетения са финансово обезпечени. Те подчертават и че би трябвало да бъде отстранен автоматизираният механизъм за нарастване на цената на електрическата енергия на база инфлация, който е в интерес само на доставчиците, само че не и на потребителите. 
 
Нормативната уредба не подсигурява бистрота, предсказуемост и сигурност за потребителите - каква ще е цената на електрическата енергия за преходния интервал. Нормативната база регламентира ред и условия, които не основават задоволителна отбрана от прекалено нарастване на цените на електрическата енергия за бита, като това ще се прави с акт на Министерски съвет или със Закона за Демократична България.
 
Вероятно цената на тока за бита се слага в директна взаимозависимост от опциите на бюджета и на Фонда " Сигурност на електроенергийните системи ". Многото " може " в ЗЕ допускат, че отбраната на битовите консуматори може да се окаже неефикасна, показват от КТ " Подкрепа ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР