Крясъците не помагат да се разреши нито един проблем. Най-много

...
Крясъците не помагат да се разреши нито един проблем. Най-много
Коментари Харесай

Когато детето е с нисък успех в училище: 10 съвета какво да направите, вместо да му крещите

Крясъците не оказват помощ да се позволи нито един проблем. Най-много да откажете детето да споделя, да го тласнете към лъжата или бягството от часовете, даже да намрази учебното заведение. Ето какво можете да извършите, вместо да се разкрещите, когато видите двойка в бележника:

1. Осигурете на детето си умерено място за учене. Това може да му помогне да не се разсейва, както и да възпита у него навика да учи постоянно, съзнателно и отговорно. Освен това му демонстрира ясно, че вие сте на негова страна и желаете да му помогнете. Осигурете му местенце за учене, като го снабдите с всевъзможни пособия за учебно заведение – уютно и ползотворно.

2. Навиците не всеки път са неприятно нещо. Създайте му някаква рутина след учебно заведение. Първо да си свърши домашните работи, по-късно да пристъпи към всичко, което му се желае да прави – да излезе с другари, да поиграе на компютърната игра. Вероятно тези неща наподобяват напълно явни, само че замислете се до каква степен успявате да ги приложите на процедура всекидневно. Навикът е нещо, което дава сигурност и оказва помощ работата да се свърши бързо и ползотворно. Детето би трябвало да се научи да се възползва оптимално от свободното си време – учене и пълноценна отмора.

3. Опознайте се с учителите на децата си. Важно е да ги познавате, с цел да получавате непосредствена противоположна връзка за държанието и триумфа на детето си. Често учителят вижда страни от характера и държанието, които за вас остават скрити. Обмяната на информация може да бъде единствено в интерес на ученика. Важно е да ви възприема като сътрудници в опита си да му помогнете, а не да го неуспехите или измъчвате. Освен това ще се запознаете с метода и условията на всеки преподавател, с цел да избегнете имитация от рода на: “Ама по този начин не ни демонстрираха в учебно заведение! “, когато се опитате да дадете някакъв съвет.

4. Следете напредъка на детето си. Това ще ви помогне да установите какво му оказва помощ и какво му пречи в процеса на ученето.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР