Крушите са по-ефективни в борбата със стомашните заболявания, отколкото някога

...
Крушите са по-ефективни в борбата със стомашните заболявания, отколкото някога
Коментари Харесай

Крушите са много по-полезни, отколкото си мислим! Вижте защо

Крушите са по-ефективни в битката със стомашните болести, в сравнение с в миналото сме предполагали. Учените изненадаха с ново изобретение за изгодите от тези плодове.

Изследователи от университета на Северна Дакота потвърдиха по безспорен метод, че крушата унищожава бактерията Хеликобактер пилори, която колонизира стомаха след ферментация.

Сортовете с потвърдени качества са Бартлет и Старкримсон. Фенолите и антиоксидантите в тях забавили действието на ферментите, взели участие в метаболизма на глюкозата и нишестето.

За да има изгода от крушата обаче, тя би трябвало да се яде цяла, без да се бели. Причината е, че в кората ѝ се съдържа 3-4 пъти повече фитонутриенти от вътрешността. В нея се намират и към половината от фибрите на плода.

Крушата и досега се считаше за много потребна поради благосъстоянието си на целулоза, витамин С и калий. В един плод има до 100 калории.

Крушите имат доста повече изгоди, в сравнение с смятате. Още от дълбока античност те се употребяват от китайската медицина при белодробни болести. Сокът от плодовете се предлага в горещите летни дни, когато може да се появи слуз в белите дробове, което да докара до дефицит на въздух.

Полифенолите в крушите ги трансформират в прелестно средство за битка с диабета. Необелените круши имат предпазен резултат против развиването на диабет от вид 2 и оказват помощ за по-ниски равнища на кръвната захар. За да подобрят инсулиновата сензитивност, би трябвало да се похапват повече от пет пъти седмично.

Малцина знаят, само че в крушите се съдържа по този начин нужната за бременните дами фолиева киселина. В една огромна круша има до 14 мкг от веществото, което предотвратявана вродени недостатъци при деца. Препоръчителен дневен банкет през първите 12 седмици от бременността е 700 мкг, а при възрастни и деца над 11-годишна възраст - 200 мкг.

Вкусният сок от круши е съвършен за бебета, защото покачва имунитета им. В него се съдържа и естественият антихистамин – кверцетин, който избавя страдащите от сенна хрема и алергии.

Крушите съдържат високи равнища на минерала бор, който оказва помощ на тялото да резервира калция. В тях има и високо наличие на витамин К, който е от жизненоважно значение за здравето на костите.

Едно от най-интересните приложения на крушите е против махмурлук. За да не ви боли глава на сутринта, изпийте чаша сок от круши.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР