Крушата не пада по-далеч от дървото и след някоя година

...
Крушата не пада по-далеч от дървото и след някоя година
Коментари Харесай

Венета Райкова отглежда дете-чудо! 9-годишният Патрик е почти готов с първия си роман

Крушата не пада по-далеч от дървото и след някоя година водещата Венета Райкова ще има директна конкуренция на литературните си достижения. 9-годишният наследник на телевизионерката Патрик е тръгнал по стъпките й и към този момент е почнал първия си разказ. Момчето е решено на всичко, с цел да стане създател на книги също както майка си и работи крепко над това, научи HotArena. 

Преди време самата Венета издаде, че би се гордяла детето й да е публицист като нея. Виждала в него капацитет, а и преподавателите му забелязвали интереса му към книгите. „ У дома непрекъснато се чете. Почти не гледаме телевизия, а за безсмислени занимания никой не губи време ”, издавала е Райкова за методите си на образование на единствения си правоприемник. 

Още когато научила, че ще е родител, тя си дала обещание да защищити детето си от порозите на нашето време – прекалено много ненужна информация, поп просвета и липса на полезности и ползи. Това решила да направи, като зароди в дребния предпочитание да чете книги от напълно ранна възраст. В началото почнала да го приспива всяка вечер с приказки, а когато Патрик се научил да чете, този обред се трансформирал, като той я изненадвал с разкази преди сън.
„ Всеки родител построява самичък в детето си предоставите за вярно държание. Ето, у нас не се слуша чалга, а синът ни може да ни види съвсем непрекъснато с някоя книга в ръка ”, добавя водещата. 

Двамата с момчето даже имали обред – всеки уикенд отскачали до най-голямата столичната книгарница „ Гринуич ”, където пиели чай и си избирали книги за през седмицата. Това време толкоз се харесвало на Патрик, че даже по празниците той упорствал с майка му да са в книжарницата, вместо по посетители на другари или обиколка на моловете за дарове. 

За в този момент дребният очевидно е решил, че писателската специалност е подобаваща за него и й се е отдал напълно . Освен, че имал написани няколко описа, готвел да напише разказ, а за него имал даже своя корица. Бил я изработил в миг на ентусиазъм, когато бил съвсем подготвен да го издаде. Венета обаче го убедила да отсрочи още малко във времето. Произведението към момента трябвало да узрее и да реши дали няма още какво да бъде допълнено към него. Освен тези директиви тя нямала други към сина си. Не желала по никакъв метод да стопира неговия ентусиазъм да работи с думите, пък въпреки и още толкоз дребен за сходна сериозна работа, написа " Уикенд ". 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР