/KРОСС/ Сегашната визия за социализиране на Пристанище Варна се различава

...
/KРОСС/ Сегашната визия за социализиране на Пристанище Варна се различава
Коментари Харесай

Арх. Виктор Бузев: Законодателни промени попречиха да социализираме пристанище Варна така както замисляхме първоначално


/KРОСС/ Сегашната визия за социализиране на Пристанище Варна се разграничава доста с нашите визии по какъв начин трябваше да наподобява това пространство. Това сподели в предаването „ Позиция” основния проектант на Варна Виктор Бузев. „ Законодателна смяна от преди две години, в профил администрацията на общината като страна, която има думата в облагородяване на някогашните пристанищни мощности” сподели още той: Въобще подобряването на всевъзможни проекти и стратегии за развиване на пристанището остана в ръцете на министерството на превоза и съответния министър. По късно се появи и тази концесия, която те направиха.

Нашите проекти бяха отсрочени в необозримото бъдеще, най- малко в периода на тази концесия която мисля, че е 10 години. Не сме се отказали от тази концепция. Предвижданията и на общия организационен проект е там да бъде построен нов настоятелен център, разполагане на здания с висока културна стойност и наличие, публични обслужващи здания. Това сега, по този начин или другояче са обекти които са краткотрайни или по този начин наречените преместваеми обекти. Водещ: Някои обекти преди три години бяха по п,еместваеми спрямо днешните " мостри " Виктор Бузев: Определено, първите стъпки, когато ние имахме отношение по протичащото се на тази територия и се намесвахме при взимането на решения бяха две заведения които и сега наподобяват като палатки, на фона на тези които се появиха в следствие. Всичко е краткотрайно, както и самата концесия.

Надявам се, през годините да се появи най- положителното решение за бъдещото развиване и ситуирането на най- значимите обекти за града на това място. Тази територия за напълно къс период, се откри за варненци, те я припознаха като свое място и считам, че с годините в случай че продължат да се отварят поетапно елементи от пристанището в един миг ще назрее нужда и ще се тръгне в посока на културната стойност, за сметка на бързата печалба- сподели още основния проектант на Варна. Водещ: На какъв стадий е плана за мостовото оборудване от кръстовището на ул. " Девня " с бул. „ Република”, което ще извежда тежкия трафик непосредствено към пристанище Варна с разгласен краен период на довеждане докрай края на 2021-ва година?

Мостовото оборудване над ул. „ Девня” е направено на абстрактен план, този месец следва да бъде прегледано на експертен съвет, а по-късно следва работна фаза на планиране. Надявам се проектирането да завърши до началото на идната година и да се пристъпи към действителното му осъществяване. Самото оборудване е на две равнища. Но с изключение на да обслужва пристанище Варна- Изток, задачата му е да обслужва и по този начин наречения Интермодален терминал, който се пада под Максуда.

Като цяло първичната концепция е за обслужването на този терминал. За него е създаден абстрактен план и е подложен на публични разисквания в министерството на превоза. И да не се случи този интермодален терминал, могат да се разположат други функционалности и действия в тази зона по никакъв начин не е дребна. Самата земя, сред релсите и езерото е извънредно значима, а сега не се употребява по никакъв метод.

В тази необятен сектор попада и островната зона, само че като приказваме за мостови уреди и моста който свързва Варна с островната част е в окаяно положение от години Виктор Бузев: Предстои да стартира работа по реновирането на структурата на стоманения мост който свързва Варна с островната зона сред двата канала. По създание това е най остарелия мост във Варна, техническото му положение не е положително, само че са направени проучвания паспортизация и макар близо стогодишната си възраст е съграден извънредно качествено. За разлика от Аспарухов мост, ремонта на Железния мост се поема от общината.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР