/КРОСС пусна в продажба два от сребърните медала за 60-ия

...
/КРОСС пусна в продажба два от сребърните медала за 60-ия
Коментари Харесай

Сребърните медали на Наско Сираков и NFT-та с лика на нападателя на „Левски“ вече са в продажба на NFT Credo

/КРОСС пусна в продажба два от сребърните медала за 60-ия празник на Наско Сираков, както и първата от десетте NFT серии на нападателя на ПФК „ Левски “, които са част от сбирката „ Легенди “. Денят за старт на продажбата не е определен инцидентно – на тази дата през 1993 година България изживява паметна вечер на „ Парк де Пренс “ с успеха с 2:1 над Франция и се класира за Мондиал’94 в Съединени американски щати.

Наско Сираков, който е най-големият голмайстор в историята на „ Левски “, е с голяма заслуга за невероятното показване на националния ни тим оттатък Океана. Този миг е показан и в първата NFT-серия „ Black ”, която е към този момент в продажба - насладата на Сираков, откакто Христо Стоичков открива резултата против Гърция във втория дуел на „ лъвовете “ на Световното. Тогава Наско и компания разгромяват с 4:0 южните ни съседи, като записват първата в историята на България победа на международни футболни финали и поставят основите на „ лудото американско лято “.

Следва мач против Аржентина, където с попадението си при триумфа с 2:0, пък Сираков не просто „ подпечатва “ билетите на тима за 1/8-финалите, само че и се трансформира във втория българин след Христо Бонев с голове на две международни шампионати и в единствения, разписвал се с глава на два разнообразни Мондиала.

За почитателите на „ Левски “, обаче датата носи двоен привкус на приятност. Четвърт век преди незабравимата нощ в Париж, „ сините “ реализират една от най-забележителните победи в историята си. На 17 ноември 1968 година, предвождани от именития Георги Аспарухов, футболистите на Кръстьо Чакъров разгромяват със 7:2 като посетител ЦСКА. Успех, който и до през днешния ден се помни.

Точно с тази цел – с цел да ни разноски обратно във времето в годините на значими триумфи и с цел да запази за бъдещите генерации великите достижения на българския спорт, бяха основани NFT-та за сбирката „ Легенди “. Те показват незабравими моменти от кариерата на Наско Сираков и са следващият жест, с който се отбелязва 60-ия му празник. По този мотив през април той получи от генералния спонсор на „ Левски “ Palms Bet особено направени за случая 60 сребърни медала. Средствата от продажбата на скъпите колекционерски продукти с лика на голмайстора ще бъдат дарени на „ синия “ клуб.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР