Кризата заради коронавируса в Съединените щати предизвика криза и в

...
Кризата заради коронавируса в Съединените щати предизвика криза и в
Коментари Харесай

Фермерите в САЩ в колапс: изхвърлят продукция, убиват животни

Кризата поради ковид в Съединените щати провокира рецесия и в селското стопанство - производителите на зърнени храни, месо, мляко и млечни артикули са изправени пред големи компликации при продажбата на своите артикули.

Американските медии разгласяват фотоси на обезверени аграрни производители от Минесота, Айдахо, Индиана и други щати, където тонове месо, картофи или стотици хиляди литри мляко се изхвърлят на боклука, а жив добитък се убива заради прекъснатата верига за доставка на храни в страната.

Ryan Cranney, a potato grower in Idaho, couldn`t find a buyer for his spuds so he dumped them into a pile for the public. He discovered people who visited the pile were full of the best intentions and distributing food to those in need.https://t.co/TAsBEgvn1t
— NEWS MAKER (@NEWS_MAKER) April 25, 2020
Тревожното при тази рецесия е, че рафтовете на супермаркетите от време на време са празни и е мъчно да се намерят някои типове артикули, като квас или пилешко месо. Но фермите, откъдето идват продуктите, се сблъскват с обстоятелството, че би трябвало да умъртвяват хиляди от своите животни или да изхвърлят тонове яйца, зеленчуци, плодове и други пресни артикули.
Както оповестява ABC, 10 000 отглеждани свине всеки ден се убиват в Минесота. Причината са затворените заводи за произвеждане на деликатеси и ниското търсене.

This farmer had no choice but to dump 30,000 gallons of milk as the coronavirus pandemic wreaked havoc on the supply chain.https://t.co/vMWYfWdwka
— USA TODAY (@USATODAY) May 8, 2020
„ Свинете се отглеждат по непоколебим график. Ако станат по-големи, стават прекомерно тежки за оборудването и прекомерно огромни за пространството, което заемат във фермата. Ето за какво фермерите би трябвало да ги отстранят и да създадат място за нови прасенца. Закритите месопреработвателни предприятия или тяхната понижена интензивност значат милиони прасенца, които се събират във фермите с незадоволително количество храна и заслон “, се споделя в отчета.

USA could RUN OUT OF FOOD - millions lining up @ Food Banks

Yet MILLIONS of pounds of produce - tomatoes in Florida, potatoes in Idaho - rotting in fields.

Why? Trump DID NOT have Food Chain Supply strategy

Yet Trudeau Haters still think Trump doing a better job! #cdnpoli pic.twitter.com/NUKl3y3lv1
— G.T. Lem (@gtlem) April 28, 2020
Добавя се, че фермерите нямат различен избор, с изключение на да умъртвят тези животни и голям брой свине са подложени на това.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова доставките на месо в страната " сериозна инфраструктура " и одобри закон за защита, съгласно който националните промишлености, в това число хранителната индустрия, с дребни спирания в работата за стерилизация и въвеждане на протоколи за отбрана, да останат отворени.
В щата Айдахо, индустриалният център на известните американски картофи, стотици тонове от този обичан артикул на американците са изхвърлени през април заради пониженото търсене вследствие на пандемията. Активността на картофените ферми зависи на първо място от поръчките, които получават от хотели, заведения за хранене или учебни заведения. Но епидемията стана причина множеството от тези уреди в Съединени американски щати да бъдат затворени.

`Starting early next week, at my order, the USA will be purchasing, from our Farmers, RanchersSpecialty Crop Growers, $3 bn worth of Dairy, MeatProduce for Food LinesKitchens,` Donald Trump wrote on Twitterhttps://t.co/YTQUtKiGuH
— Livemint (@livemint) May 9, 2020
" С неочакваната загуба на търсене и прекъснатата верига на доставките цената на картофите и зърнените култури е спаднала фрапантно ", оповестява „ Тайм “. Той прибавя, че за земеделските производители това значи едно: от финансова позиция да се понижи производството и да се изхвърлят съществуващите наличия.
Изданието заключава, че това състояние е „ трагично “, като се има поради, че 30 милиона американци са без работа, а центровете за безвъзмездна храна са претъпкани от хора и търсят нови доставки.
Подобна е обстановката с производството на мляко и млечни артикули. Медиите оповестяват, че млечните ферми са принудени да изхвърлят стотици хиляди литри мляко. Преди пандемията търсенето на мляко и млечни артикули в Съединените щати е високо, само че вирусът прекъсва веригата на доставки и основава нови спънки в доставката на артикули до супермаркети.
Кравеферма в Индиана е била принудена да излее 114 000 литра мляко в своите царевични ниви, или общо три дни произвеждане. Медиите оповестяват и за случай с мандра в Мейн, където седмично се изливат съвсем 1 000 литра мляко, написа още БГНЕС.
Продоволствена рецесия в САЩ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР