Кризата за авиолиниите се задълбочава все повече, след като в

...
Кризата за авиолиниите се задълбочава все повече, след като в
Коментари Харесай

Авиопревозвачите затъват все повече, трябват им 200 млрд. долара помощ

Кризата за авиолиниите се задълбочава от ден на ден, откакто в четвъртък " Луфтханза " предизвести, че промишлеността може да не оцелее без държавна помощ, в случай че пандемията от ковид продължи дълго време, а австралийският транспортьор " Куантас " разгласи, че две трети от чиновниците ѝ ще би трябвало да бъдат освободени, съобщи Ройтерс.

Международната асоциация за въздушен превоз даже пресметна, че засегнатите от ограниченията против ковид самолетни компании ще се нуждаят от 200 милиарда $ помощ, с цел да оцелеят.

Тя би могла да е директни обезщетения за пропуснати изгоди от транспорта на товари и пасажери или заеми и гаранции от държавните управления и централните банки, както и облекчение на налозите и общественото обезпечаване.

Международната организация на цивилната авиация към Организация на обединените нации прикани държавните управления да обезпечат непрекъсваемост на карго транспортите, които транспортират сериозно здравно съоръжение като маски и респиратори за борбата против ковид.

Според " Лухфтханза " последствията от разпространяването на пандемията върху международната стопанска система и самата компания са непредвидими.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР