Кризата в Украйна създава заплаха за националната ни сигурност. Това

...
Кризата в Украйна създава заплаха за националната ни сигурност. Това
Коментари Харесай

Кризата в Украйна е заплаха за националната ни сигурност, смята президентът

Кризата в Украйна основава опасност за националната ни сигурност. Това сподели президентът Румен Радев откакто дружно с военния министър Стефан Янев изслуша разбора за положението на Въоръжените ни сили през 2021 година от началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

  " Тази рецесия основава опасност освен за България, а и на цяла Европа, това е рецесия с световни измерения. Това е рецесия с световни измерения, защото разговорът се води на равнище НАТО-Русия. България е част от напъните за решение на тази рецесия. Не може да има военно решение, би трябвало да се търси решение по дипломатически път ", сподели той.
Украйна благодари на България за поддръжката
Министърът на външните работи Теодора Генчовска организира работна среща с посланика на Украйна в България Н. Пр. Виталий Москаленко. Два...
Прочети повече
" Най-голямата гаранция за националната ни сигурност е развиването на Въоръжените сили на България и съвместимоста им с сътрудниците от НАТО ", добави още президентът.

Той прикани " да скъсаме с това отношение да се сещаме за проблемите на армията от рецесия на рецесия и от злополука на злополука ".

" Неглижирането на военното въоръжение и нашите съюзни задължения е най-голямата опасност за сигурността на България. За да се преодолее този проблем, са нужни непрекъснати и целенасочени задължения, а не това да се свежда до еднократни актове на покупка на въоръжение ", сподели Радев.

" Все още морално остарялата техника е проблем. Все още има проблеми с неналичието на задоволително на персоналния състав, макар подхванатите стъпки за повдигане на мотивацията, за издигане на престижа на военната специалност, продължава да имаме доста незаети места. Въпреки това триумфите са налице – продължава присъединяване в редица военни учения, продължава планирането и построяването на нови бойни качества, с поддържане на остаряла бойна техника ", добави Радев.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР