Кризата съществува вече от доста време и няма особени шансове

...
Кризата съществува вече от доста време и няма особени шансове
Коментари Харесай

Кризисен експерт: Партиите не гледат към 49-тото, а към 50-тото Народно събрание

Кризата съществува към този момент от много време и няма особени шансове да бъде ръководена най-малко в границите на това Народно заседание. Моята теза е, че колкото по-бързо излезем от този цугцванг, толкоз по-добре за всички.

Това разяснява в студиото на Euronews Bulgaria доцент Александър Христов, специалист по спешни връзки.

В нови избори няма нищо неприятно, по този начин действа демокрацията. Въпросът е, че политическите сили по-скоро не гледат към 49-тото, а към 50-тото Народно заседание. Съществена е вероятността разпределението в идващия парламент да е близо до това сега. Ако тези червени линии не тръгнат да бъдат заличавани, съвсем нищо друго няма да се случи. Но това да се заличават част от алените линии може да обезличи някои от политическите сили и водачи. Има доста информационни кавги, които приказват, че партиите се приготвят за нови избори. Гръмките изказвания най-много. Връщат се политическите сили още веднъж към кардиналните си позиции, което в действителност дава сигнали, че се стягат за строяване на редиците.

За отстъпки в границите на това Народно събрание е късно да се приказва. А по-скоро за структуриране на връзките и посланията, тъй че всяка от политическите сили да излезе с по-добър резултат при идващите избори, които очевидно ще бъдат напълно скоро. Мижави са възможностите на третия мандат.

 
Не знаем дали президентът дава мандата на политическата мощ с най-големи шансове за кабинет – може би не. Изборът на Българска социалистическа партия е доста противен сигнал във връзка с външната ни политика. Българска социалистическа партия и президентът си дружат във връзка с Русия и западната цивилизация. Изключително противен сигнал във връзка с нашата ценностна ориентировка в подтекста на тази безумна война.
Според мен, абсурдът с Nexo по никакъв метод не се отрази на решението на президента. Никога няма да разберем сигурно дали е по този начин.

Президентът дава сигнали, че не желае да се сформира държавно управление и желае да продължи да ръководи посредством служебни кабинети. Проблемът обаче е, че нито една от останалите сили не би могла да сформира държавно управление, колкото и да се приказва за по-високи и по-ниски шансове.

Българска социалистическа партия има незабавна потребност от възобновяване на доверието. Част от загубата на позиции се дължи на шарените сигнали, които пускаше към обществото, на смяната на някакви позиции. По отношение на доверието към другите партии – изключително с началото на войната, те дадоха доста явен сигнал към коя ценностна система принадлежат, което автоматизирано значи, че доста мъчно могат да вземат гласовете на хората с европейски полезности.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР