"Кризата с болницата във Враца не е от вреча. Под

...
"Кризата с болницата във Враца не е от вреча. Под
Коментари Харесай

Зам.-министър Ненков избухна за ЕМА: Гей общности и служители на БХК пишат доноси за България


"Кризата с болничното заведение във Враца не е от вреча. Под благия взор на Министерството на здравеопазването, директно до нея има отворени две лечебни заведения, със сходна конструкция, само че които имат опция да си избират пациенти. Те обаче взимат единствено такива от които могат да изкарат пари ", съобщи пред Би Ти Ви Ненков във връзка рецесията с врачанската болница.

"Някакъв Луканов поема болничното заведение през 2013 година, тогава дългът е 5,3 млн., година по-късно нараства с 2 млн. лева, през 2015 дългът е стигнал 10 млн. лева и по този начин с всяка година пораства с по два милиона. Държавата няма право да даде пари на болничното заведение, тъй като Европейската комисия незабавно ще скочи, тъй като те одобряват лечебните заведения като сладкарница. За тях това е комерсиално сдружение ", съобщи доктор Ненков.

Той добави, че през днешния ден е поканил на среща кмета на Враца и Ловеч, където ситуацията с лечебните заведения е тежко, на срещата са поканени и представители на банки, които обаче желаят общината да подсигурява. "В никакъв случай няма да позволим затварянето на болничното заведение. За това ние се обръщаме към локалната общественост, общините могат да подсигуряват тези заеми. Има сътрудници в Ловеч, които взимат 3 хиляди лв., би трябвало да има преструктуриране ", добави още Ненков.

На въпрос за това, дали дефинитивно сме изгубили ЕМА, Ненков безусловно избухна. "Разбра се, че България е и София е отвратителна, ето хората на ЕМА седнаха и написаха, че столицата ни е отвратителна. Най-отвратителното обаче е това което направи гей общността у нас и чиновниците на БХК, те са ми най-приятни. Как може да излезе българска организация и да каже, какъв брой сме отвратителни. Всеки един от нас да си постави ръка на сърцето и да каже дали има дискриминирани гейове, има ли един ударин, набит - няма ", съобщи още Ненков.

По думите му българите са даже по-толерантни от холандците, само че хората от ЕМА не ни познават, не знаят що за народ сме, само че акцентира, че чиновниците на ЕМА нямат думата, а Европейската комисия, само че пък избрани медии у нас развяват друго. "Всички тези хора с огромните си заплати ще дойдат да живеят тук и ще харчат тук парите си. Ние сме готини хора, само че те не го знаят това ", съобщи още Ненков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР