Кризата покрай COVID-19 ще задържи студентите у нас. Това твърди

...
Кризата покрай COVID-19 ще задържи студентите у нас. Това твърди
Коментари Харесай

Кризата покрай COVID-19 ще задържи студентите у нас според професор

Кризата около COVID-19 ще задържи студентите у нас. Това твърди проф. Любен Тотев, ръководител на Съвета на ректорите и дълготраен ректор на Минно-геоложкия университет, заяви БНР.

Според него приемът от европейските или други страни на непознати жители ще бъде стеснен. Така че това ще бъде в интерес на нашето обучение, тъй като нашите деца биха останали тук, при нас, посочи Тонев.

Той счита, че отливът на задгранични студенти ще се отрази най-вече върху медицинските университети.

Тонев напомни, че има липса на фрагменти за инженери, учители, математици, физици и други, само че също по този начин посочи, че практиката демонстрира, че не това дали една компетентност е предпазена или предпочитана, ще накара избран брой претенденти да се запишат в нея, а бъдещата реализация и това какво ще се случи по-късно, добави още Тонев.

До 8 юни ще продължи публичното разискване на плана за разпореждане на Министерския съвет за листата на професионалните посоки и предпазените специалности. Той е направен съгласно дефицита на пазара на труда на експерти от избрани специалности.

Той разяснява, че има задоволително оповестени свободни места във всички държавни и частни университети в страната, а броят на завършващите и евентуални кандидат-студенти е стеснен, означи Тотев.

Намаляването на бройките за банкет в държавните висши учебни заведения ще докара в избрана степен до повече конкуренция, само че няма да се стигне до модела от предишното за едно място да се борят 10-15 души, уточни проф. Тотев. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР