Кризата беше предопределена още съставянето на коалицията. Още миналата година

...
Кризата беше предопределена още съставянето на коалицията. Още миналата година
Коментари Харесай

Вотът на недоверие има всички изгледи да успее, смята Татяна Дончева

Кризата беше предопределена още съставянето на обединението. Още предходната година споделих, че Има Такъв Народ са едва място и че евентуално ще провалят обединението. Въпросът за зависимостите им стартира да се избистря и пред хората ".

Това сподели пред  Татяна Дончева , водач на " Движение 21 ".

И акцентира, че ИТН не е естествена партия, която е събирала задоволително дълго време членска маса, в която органите да действат по естествен метод.

" Извратено е, откакто си направил референдум за мажоритарни парламентаристи и си споделил, че мажоритарният избор ще е всичко за теб, да правиш от време на време тест на детектор на лъжата. Тук не става въпрос за доверие, а за отнасяне на партийни членове. Мъдрият човек схваща, че леко може да наложи решение с престиж, само че е хубаво огромната част от членовете деятели да бъдат приобщени ".

Според нея по-тежко е ситуацията в " Продължаваме промяната ", тъй като те са взели властта безпартийно и не може да се каже какви са механизмите на лъчение на хора или на надзор върху държанието им:

" Странни скаути по места са формирали листите. Тези деца си показват, че е задоволително доста да желаеш някаква смяна и да имаш доста положителни планове. Как това да стане от единствено себе си? Цялата тази група е притежател на метода на мислене " ненавиждам думата " опит ". Лошите решения в региона на стопанската система надминаха песимистичните ми упования. Смятах, че в икономическата област ще са по-сръчни, а те се занимават със същите мошенгии като тези преди тях. Няма потребност Асен Василев да крещи и да върви по дънки в Народното събрание. Има си време и място по какъв начин да вървиш. И няма потребност да гледаш като изцъклен и като зомбиран ".

В предаването " Политически НЕкоректно " Дончева добави, че вотът на съмнение има всички изгледи да успее според съотношението на силите:

" Уважаващият себе си шахматист не играе, до момента в който бъде матиран и не разнася лозунги по залата за шахмат. Той си преценя няколко хода преди края, че ще бъде матиран. Това, което се случи на Никола Минчев не е неприятна оценка и някакво държание на хора отвън парламентарните правила. Това е естествен ход, в който опозицията приготвя вота си на съмнение. Когато шахматистите видят, че ще са мат след няколко хода, признават резултата ".

Според нея Бойко Борисов е избързал с вота, тъй като ГЕРБ са имали интерес още малко да забавят офанзивата.

При нови избори ще се получи същото насипно положение, съобщи тя:

" Българинът не е подготвен да мисли фокусирано, да каже - каква работа има да се свърши и кой би могъл да я свърши. Той търси новатори, които колкото повече не е виждал, толкоз повече счита, че могат да съумеят. Това е неуместно. Политиката е поминък, който желае голям опит и големи знания ".

По думите ѝ вариант за експертно държавно управление съществува по-скоро на доктрина.

Снимка: стоп кадър, бТВ

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР