Критици твърдят, че , съюзник на германския канцлер Ангела Меркел,

...
Критици твърдят, че , съюзник на германския канцлер Ангела Меркел,
Коментари Харесай

FT: Българският „силен на деня“ губи властта с атаките на САЩ срещу корупцията

Критици настояват, че, съдружник на немския канцлер Ангела Меркел, стои зад десетилетие и стопански провали. Докато той губи властта, Съединени американски щати се оправят с корупцията в страната му. Това твърди в своя публикация „ Файненшъл Таймс “, отдадена на обстановката на българската политическа сцена.
Когато предходната седмица, Христо Иванов, началник на опозиционна партия и антикорупционер, приветства това като „ другарски жест “ от страна на Вашингтон, написа медията.
Тя засяга американското правоприлагащо деяние - най-мащабното до момента по закона „ Магнитски “ - единствено шест седмици преди България да организира парламентарни избори, на които ветерана дясноцентрист Бойко Борисов се бори за удължение на политическия си живот измежду социална реакция срещу корупцията.
Анализатори завяват, че ходът на Съединени американски щати е общопризнат от българите и като укор към Европейски Съюз поради бездействието му против корупцията в личния му двор.
„ Контрастът е в действителност трагичен “, сподели Иванов, водач на реформистка партия „ Да, България “.
Борисов, корав съдружник на немския канцлер Ангела Меркел и министър-председател на България в продължение на 12 години с няколко къси спирания, стои зад десетилетие корупция и стопански провали, твърди „ Файненшъл Таймс “.
Медията напомня за появилите се предходната година фотоси, показващи.
Общественият яд поради корупцията с, подкопа поддръжката за партия ГЕРБ на Борисов. Тя не съумя да образува държавно управление след изборите през април, макар че към момента оглавява анкетите.
 Рашков сподели документи против Бойко Борисов за оказване на напън на очевидец по дело Рашков сподели документи против Бойко Борисов за оказване на напън на очевидец по дело
Напрежение сред някогашния министър председател на България Бойко Борисов и сегашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. В изявление за журналис...
Дълго време Борисов се явяваше непоклатима „ конструкция “ в българската политика, сподели Иванов, „ употребявайки напън и боязън, с цел да даде на всички да схванат кой е мощния на деня “. Но американските наказания „ дадоха своята дан за усещането, че Борисов към този момент губи властта “.
„ Най-големият въпрос в този момент е кого са подкупвали в държавното управление? “ сподели, български социалист и член на Европейския парламент.
Американското министерство на финансите наложи наказания на трима души:, хазартен магнат в заточение, който се радваше на публично снизхождение под формата на лесни лицензи и данъчни облекчения, преди да се раздели с държавното управление и да бъде разследван за подкуп;, някогашен народен представител, предприемач и медиен магнат; и, шпионин, отговарящ за електронното наблюдаване. Активите им са замразени и откъснати от американската финансова система или институции, свързани с нея. Божков е употребявал рушвет, с цел да „ сътвори канал от съветски политически водачи за въздействие на българските държавни чиновници “. Но българските анализатори споделят, че главната цел на Вашингтон е Пеевски, обсъждан като основата на контрола над страната под ръководството на Борисов. Преди да продаде огромна част от нея по-рано тази година, Пеевски построи медийна империя, която управлява 80% от националните вестници и частни телевизионни канали, даваща му голяма власт да основава или разрушава репутации.
След хода на американските наказания Борисов се дистанцира от Пеевски, заявявайки, че се е контактувал с него единствено като народен представител. Но с подробния мониторинг, който се прави сега, той може да сблъска с компликации да убеди доста от българите.
Временното държавно управление на България към този момент проверява изказванията, че минимум 32-ма политици от партии, противопоставящи се на Борисов, в това число актуалният длъжностен министър председател, са били подслушвани в навечерието на изборите през април от шпионската организация, ръководена от Желязков, разказан като „ фронтменът “ на Пеевски.
 Христо Иванов: ГЕРБ няма да вземат участие повече в ръководството на България и Съединени американски щати го схващат Христо Иванов: ГЕРБ няма да вземат участие повече в ръководството на България и Съединени американски щати го схващат
" Бойко Борисов е най-големият източник на неустойчивост в България поради тактиката му „ След мен и потоп “, разгласи съпредсед...
Боряна Димитрова, ръководещ шеф на „ Alpha Research “, консултантска компания в София, съобщи, че е прекомерно рано да се каже по какъв начин американските наказания ще повлияят на изборите идващия месец. Но съгласно нея „ глобите ще насърчат и стимулират “ реформаторските сили, като Борисов „ към този момент отстъпва на назад във времето “.
Димитър Бечев, помощник в Института по филантропични науки във Виена, съобщи, че Борисов е избегнал по-задълбочен надзор от страна на Европейски Съюз във връзка с корупцията, тъй като тактиката му е да държи главата си наведена в Брюксел и „ в никакъв случай да не работи с другите източни държавни управления по изложение на позиция “.
Само се допуска, че България е обект на специфичен мониторинг на Европейски Съюз за корупцията, съгласно „ Файненшъл Таймс “. „ През 2014 година Брюксел стана толкоз угрижен за корупцията, че краткотрайно спря помощта на Европейски Съюз. Но механизмът за наблюдаване към този момент е „ изцяло дефункциониращ “, сподели Бечев.
Според Весела Чернева от Европейския съвет за външни връзки в София, в този момент Европейски Съюз е длъжен да изпрати ясно обръщение, че към този момент няма да си затваря очите за корупцията в България.
„ Това е нездравословно за българското общество. Честно казано, това не е добре и за европейското доближаване ", цитира медията нейните думи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР