Критикуваният в последно време Гарет Саутгейт остава убеден, че той

...
Критикуваният в последно време Гарет Саутгейт остава убеден, че той
Коментари Харесай

Саутгейт: Аз съм точният човек, който да изведе Англия в Катар

Критикуваният напоследък Гарет Саутгейт остава уверен, че той е точният човек да изведе Англия на Световното състезание, и е убеден, че тимът ще покаже най-хубавото си лице в Катар. След като доближиха полуфиналите на Мондиала в Русия преди четири години и останаха втори на Европейското предишното лято, „ Трите лъва “ са измежду любимците за повдигане на трофея през зимата.

Нещата обаче се объркаха за англичаните в последните месеци, като кулминационната точка настъпи в изпадането на отбора от Лига А на шампионата Лига на нациите, кръг преди последните мачове, след проваляне от Италия с 0:1 в петък. Саутгейт получи освирквания от почитателите на Англия в Милано след петия следващ мач без победа в групата от конкуренцията.

„ Вижте, това е ситуацията и би трябвало да приема рецензиите. Мисля, че съм точният човек, който да изведе тима в шампионата. Без подозрение, нещата са по-стабилни по този начин. Не считам, че представянето против Италия беше толкоз неприятно и знам, че сходен коментар ще бъде приветстван с нови рецензии поради серията от загуби. Но би трябвало да отделя лятото и събитията към лятото от този мач “, стартира той.

Запитан по отношение на това дали остава убеден, че тимът ще покаже най-хубавото си лице в Катар, Саутгейт сподели: „ Да, без никакво подозрение. Играем против някои от топ тимовете и ще бъдем по-добре готови за тях. По-младите играчи ще са си взели поука от тези огромни мачове. В предишното сме имали серия от контроли или други срещи, след които сме влизали в шампионати – за първи път ще участваме на толкоз огромен конгрес, и преди този момент ще сме се изправили против толкоз класни тимове. Сега знаем равнището, знаем какво да подобрим и ще сме в по-добра позиция поради качествените противници “.

Капитанът на „ Трите лъва “ Хари Кейн бе безапелационен, че тимът не се паникьосва.

„ Мисля, че това е най-важното обръщение. Не се паникьосваме. Знаем какво би трябвало да подобрим. Разбира се, че разбирам разочарованието на почитателите. Аз бях последовател на Англия и не преставам да бъда подобен, без значение дали играя или не. Ако имаме сполучлив шампионат, не съм сигурен дали хората ще си спомнят за този интервал през лятото, това е. Трябва да се подобрим, знаем го. Феновете постоянно са страхотни и ни поддържат. Знам, че ще бъдат на трибуните в понеделник (срещу Германия на „ Уембли “), подкрепяйки ни, и всеки ще бъде разчувствуван за Световното състезание, без значение от това какво се случи. Да се надяваме, че можем да им се отплатим с положителни резултати “.

England manager Gareth Southgate says he is the right person to lead his country to the World Cup despite a five-game winless run that saw the team relegated from the top tier of the Nations League.

➡️
— AFP News Agency (@AFP)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР