Критиките на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов срещу министъра на

...
Критиките на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов срещу министъра на
Коментари Харесай

Министърът на спорта: Борисов ме критикува, защото не назначих негов зам. министър

Критиките на водачът на ГЕРБ Бойко Борисов против министъра на младежта и спорта Димитър Илиев са на политическо равнище. Това изясни в " Още от деня " самият доцент Димитър Илиев.

" Още първоначално с него (б.ред. Бойко Борисов) имахме диалог, той искаше зам. министър, аз тогава държах на моя екип. Още имам вяра, че съм взел вярното решение, тъй като с помощта на този екип успяхме да реализираме всички неща, за които в този момент ви разказвах. Предполагам, че оттова се получи някакво неразбирателство. В последна сметка за мен, като човек,който носи отговорността за целия бранш е доста значимо да вярвам в хората, с които работя. За мен това беше ясно ", сподели спортният министър.

Той уточни, че предлагането на Борисов е била Гергана Брънзова, експерт по баскетбол.

" Нямам нищо срещу нея, в противен случай наподобява сериозна жена. Но в оня миг беше значимо екипът да е мой. В момента до колкото знам тя работи във федерацията по баскетбол ", посочи Илиев.

Относно рецензиите за корупция в ръководеното от него министерство, Димитър Илиев сподели:

" Беше хванат човек с торба пари на стълбите на министерството и това е огромен позор за спорта. Става въпрос за тежестите. Аз съм пристигнал в това министерство, тъкмо с цел да се боря с корупцията. Искам цялостна бистрота. В новите контракти на федерациите са включени клаузи с които цялата информация по отношение на финансите и докладите на федерациите ще бъдат оповестени както на техните уеб страници, по този начин и на страницата на Министерството. Даваме една досегаемост на хората. "

Той разяснява и тематиката за възможна ротация на министри.

" Регулярно внасяме отчети за нашата работа, какво е свършено и какво не - месец по месец. Вярвам, че сме се справили добре. Поне на равнище управническа стратегия - сигурно. сме се справили доста добре. Спортът обаче не е единствено управническа стратегия, има регулярно проблеми, които пораждат и не е в нашите ръце да намерим решение, изключително където има разцепление в някои спортове. "

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР