Критичният поглед върху случващото около нас е невъзможен без оценка

...
Критичният поглед върху случващото около нас е невъзможен без оценка
Коментари Харесай

В България има вдъхновяващи бизнес сюжети на всяко ниво


Критичният взор върху протичащото към нас е неосъществим без оценка на това, което става в стопанската система. Именно това е и измежду аргументите за старта на, най-новият цифров план на bTV Media Group. Главният редактор Спас Стамболски описа пред btvnovinite.bg какви са главните цели на електронното издание.

„ Не желаеме да предлагаме подготвени решения на нашите читатели, а спомагателен взор, който да им бъде потребен “, акцентира той, като добави, че businessnovinite.bg ще се стреми да даде смисъла оттатък процентите и термините. За задачата са привлечени и някои от водещите специалисти у нас, които ще показват налично най-важните тематики от деловата сфера.

Прочетете цялото изявление по-долу:

- Има една остаряла мъдрост: „ Каквото и да ти приказват, постоянно става дума за пари “. Можем ли да разберем малко по-добре събитията по света и у нас през призмата на стопанската система?

Критичният взор върху протичащото към нас е неосъществим без оценка на това, което става в стопанската система. Точно поради това, от ден на ден хората търсят информация обвързвана с процесите в бизнеса, финансите, криптовалутите, недвижимите парцели, технологиите.

Целта на публицистичния екип на Businessnonivite.bg е читателите да намерят повече информация точно по тези тематики на нашите страници. В този ред на мисли не желаеме да предлагаме подготвени решения на нашите читатели, а спомагателен взор, който да им бъде потребен.

- Какво отличава „ Бизнес Новините “ от останалите настоятелен портали на нашия пазар? Коя е най-голямата мощ на твоя екип?

Businessnovinite.bg е напълно нов план, който заема своето място измежду редица сполучливи планове на bТV Media Group като познатите към този момент на всички btvnovinite.bg, ladyzone.bg и новия btvsport.bg. Нашата цел ще бъде да разтеглим наличието в бизнес и икономическо направление, което се появява както онлайн по този начин и в ефир. Ще вършим това на наличен и понятен език.
Снимка: bTV

Сред мощните страни на екипа на businessnovinite.bg е любознанието и опцията да превърнем данните в потребна информация за нашите читатели. Добро съвпадане е и че „ изстрелваме “ новия интернет план в Дена на авиацията и космонавтиката.

- Хората като че ли са привикнали, че за стопанска система и финанси се написа скучно и строго профилирано. Как ще измененията това усещане?

businessnovinite.bg няма да е уебсайт за който ще ти е нужна тапия от стопански университет, с цел да схванеш посланието. Наистина, някои събития и процеси в обществото и стопанската система не могат да бъдат показани без цифри и проценти, само че ние ще се стремим да придадем смисъл зад тези стойности.

В това ще ни оказват помощ нашите колумнисти и специалистите и представителите на бизнеса, чието мнение ще търсим.

- Има ли в българската бизнес среда сюжети, които да са забавни и вдъхновяващи?

Разбира се, като те са на всяко равнище. Виждаме ги в напъните на дребния земеделец, през компаниите, които сполучливо изнасят продукция като колела, авточасти, матраци и други

Съвсем неотдавна стана ясно, че страната ни има и първия си „ еднорог “. Това е започваща компания, най-често в ИТ и бранш на финансовите услуги, съумяла да бъде оценена от пазара на или над 1 милиарда $. Посланието тук е доста ясно: в България може да се стартира от нулата и да се стигне до огромните бизнес достижения и триумфи, които да са приети от целия свят.

- Много изследвания демонстрират, че българинът е измежду европейците с най-ниска финансова просветеност. Какъв би бил резултатът върху живота ни, в случай че знаем малко повече за методите, по които можем да използваме парите си?

Финансовата просветеност дава опция на хората да създадат по-правилни избори касаещи тяхното материално настояще и бъдеще. Най-общо казано това е термин, зад който стои това по какъв начин управляваме нашите персонални финанси.

В последните години се следи растеж във връзка с желанието на потребителите да се осведомят по тематики като спестявания, вложения, криптовалути. Според изследване на Организацията за икономическо съдействие и развиване българите изпреварват по финансова просветеност някой от страните в района, само че са надалеч от тези в Западна Европа. С информацията на нашите страници се надявам да помогнем на читателите ни да се усещат по-уверени при ръководството на своите пари и активи.

Спас Стамболски е магистър по Финансов мениджмънт от УНСС. От 2006 година се занимава с публицистика, като първо става част от екипа на вестник Пари. През 2009 година стартира работа като редактор в уеб страницата за стопански вести Money.bg, както и във вестник „ Икономически живот “.

През 2015 година става съосновател и редактор в уеб страницата за с икономическа устременост Divident.bg.

През 2016 година получава покана от Корпорация „ Развитие “ да оглави отдел „ Връзки с обществеността “, където мощно застъпени са обществените и културни планове. Участва в основаването на „ Скаут лигата “ и реализирането на състезанието за неиздаден разказ на корпорацията.

От 2017 до края на 2021 година се занимава със личен бизнес в региона на недвижимите парцели.

През това време сътрудничи на разнообразни издания като Dir.bg, BGVOICE, ikj.bg („ Икономически живот “).

От началото на 2022 година става виновен редактор „ Бизнес вести “ в цифровите издания на bTV Media Group, a от 12 април 2022 година е основен редактор на

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР