Критичните седмици на Украйна и военните планове на Запада По-малко

...
Критичните седмици на Украйна и военните планове на Запада По-малко
Коментари Харесай

Как ще действа Западът, ако украинският фронт рухне?

Критичните седмици на Украйна и военните проекти на Запада

По-малко от седмица по-късно полският президент Анджей Дуда сподели, че идващите няколко седмици ще покажат дали Украйна ще оцелее. И ето, към този момент шефът на Европейския съвет Шарл Мишел към този момент му приглася. Последният обаче счита, че идващите две-три седмици ще са задоволителни. Именно те, съгласно него, ще бъдат решаващи и ще дефинират освен обстановката в Украйна, само че и „ нашето “ (т.е. европейско) бъдеще и като цяло „ какво ще се случи през 2023 година “.

Успоредно с това европейските политици постоянно заявяват нуждата да се даде на Киев „ цялата нужна поддръжка “, само че действителните им дейности са в несъгласие с тази теза. Украинските управляващи дълго и настойчиво желаеха от европейците и американците повече танкове, артилерийски оръдия, системи за противовъздушна защита и разнообразни други оръжия, в това число бойни самолети.

Западът даде нещо, само че постоянно наблягаше, че не може да става дума за доставки в Украйна на съществени бойни танкове, самолети и хеликоптери, създадени от страните от НАТО.

Във Вашингтон и Брюксел изхождаха от неразбираема логичност, която предполагаше, че в случай че търсят по света танкове, оръдия, самолети, хеликоптери и снаряди руско произвеждане, то това няма да внесе в допълнение напрежение в връзките им с Русия, само че в случай че те предадат на Украйна " Леопард " или F-16, тогава връзките незабавно ще се влошат внезапно.

Всъщност точно прехвърлянето на стотици танкове и хиляди единици друга руска техника през 2022 година разреши на Украйна да удължи съпротивата за цяла година, което сигурно не се хареса на Русия и не способства за постигането на взаимно съгласие със Запада, което Кремъл неведнъж е заявявал.

Следователно обясненията за скъперничеството на Запада във връзка с личните им оръжия наподобяват по-вероятни; първо, техният дефицит в самите европейски армии и, второ, страхът на западните производители, че хиляди западни въоръжения, унищожени в Украйна, ще подкопаят комерсиалната му прелест.

Общо взето, няма значение по каква причина, само че Украйна не получи западните танкове (вместо спрените руски танкове), нужни й за водене на бойни дейности, което е повода за острата рецесия на фронта.

Преди месец в Киев крояха проекти за нахлуване против Мелитопол, а в този момент строят отбранителни уреди в Запорожие и в неговите околности. В същото време в региона на Бахмут/Соледар украинските елементи не са в положение да спрат образуването на огромна междина, която, съчетана с настъпателната интензивност на съветските войски в други региони, заплашва да срине целия фронт.

Мисля, че опасността от бързо разрастваща се злополука на фронта в този момент кара Запада да забавя военната помощ за Украйна даже повече от всички други съображения. Преди да трансферира обилни количества модерни оръжия, които ще би трябвало да бъдат откъснати от себе си (чрез понижаване на боеспособността на личните му армии), Западът желае да се увери, че Украйна към момента е боеспособна, че може да стабилизира обстановката на фронта, че Киев е в положение да активизира нови стотици хиляди пушечно месо, належащо за попълване на части и съединения, които са претърпели големи загуби и са изгубили своята боеспособност.

Няма нищо ново в този метод. Преди Първата московска конференция на съдружниците през септември 1941 година, на която се разискват размерите, съставът и графикът на помощта, получавана от Съюз на съветските социалистически републики, Хари Хопкинс, делегат на президента на Съединени американски щати и шеф на програмата Ленд-лийз, идва в Москва през юли, като главната му задача беше да оцени способността на Съюз на съветските социалистически републики да устои на експанзията на Хитлер.

Едва откакто се увериха, че Съюз на съветските социалистически републики няма да се разпадне от ден за ден, както обещаваше пропагандата на Хитлер, Съединени американски щати започнаха съответно да разискват модела и параметрите на съдействие. Между другото, това не беше някаква особено измислена процедура за Съюз на съветските социалистически републики. Точно същата задача, единствено през януари 1941 година, Хопкинс извършва във Англия.

Преди да се ангажира с съответни условия, Рузвелт искаше да се увери, че след провалянето на Франция Лондон може и ще се бие, а не да употребява фактора на американската поддръжка, с цел да контракти удобни условия за обособен мир.

Американците са деликатни стопани. Те са подготвени да хвърлят стотици милиарди, с цел да поддържат преференциална за тях война, само че няма да дадат и цент, в случай че не са сигурни, че съдружникът, който са наели, е кадърен да води тази война.

През 2022 година, когато Киев също мощно викаше за помощ, груповият Запад, само че на първо място Съединени американски щати, също не бързаха да провеждат доставки. Едва откакто се увериха до май, че Украйна ще води война, те започнаха последователно да усилват военната помощ, като я доведоха до 4-5 хиляди единици военна и специфична техника и стотици хиляди снаряди до края на годината.

Сега Киев, който е изчерпал всичките си човешки и материални запаси в безумните си опити за офанзива през лятото-есента на 2022 година, още веднъж се оказа в сериозна рецесия. И Западът още веднъж би трябвало да добие убеденост, че трансферираната от него техника няма да се окаже съветски трофей, както се случи в Грузия през 2008 година, а ще бъде употребена пълноценно на фронта против Русия.

Тоест, Западът изисква от Украйна да стабилизира обстановката на фронта за сметка на вътрешни запаси и доста лимитирани доставки на оръжие и консумативи, които могат да бъдат проведени през идващите седмици. Ако Киев оправдае „ високото доверие “, военната техника още веднъж ще отиде в Украйна в стотици единици, а гамата от доставки ще се разшири.

Ако фронтът въпреки всичко се срине, Западът просто ще си измие ръцете. Съединените щати ще стартират да приготвят нова Украйна от Полша (и не се знае дали поляците ще отвърнат), а Западът като цяло ще трансферира главната тежест на битката в осведомителното направление.

Украинската рецесия няма да завърши с Украйна. Западът ще употребява тезата за непризнаване на насилствената смяна на границите. Украинската емиграция (най-малко 10 милиона души) ще бъде интензивно употребена за пробутване на тезата за етническо пречистване и геноцид. Западните медии ще приказват за " филантропичната злополука " в следените от Русия територии. Като цяло осведомителната демонизация на Русия занапред ще се ускорява.

За благополучие, в случай че няма украинска войска или украинска страна, тогава образците за военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени от съдружник на Запада, ще спрат да се умножават всеки ден и Западът ще се опита бързо да не помни за старите обстоятелства или да разгласи ги съветска агитация. Така Съединени американски щати се приготвят за два евентуални сюжета:

– През идващите седмици, даже преди настъпването на пролетното топене, украинският фронт се срутва, съветските войски настъпват на стотици километри във вътрешността в територията, доближават Днепър, заемат предмостия на десния бряг. Украинската войска се разпада, частите, които са запазили своята боеспособност, са в защита в Харков, Днепропетровск, Запорожие, Киев, Николаев, Одеса.

След това стартират да работят два подсценария: Полша изпраща войски в Западна Украйна и на украинско-беларуската граница, с цел да освободи остатъците от боеспособни украински войски, с цел да отбрани Киев и да прикрие връзките със Запада. В този случай Съединени американски щати ще се опитат да предизвикат боен конфликт сред Русия и Полша.

Ако успее, тогава Полша ще получи помощ с оръжие и пари, а също по този начин ще извършва функционалността на Украйна - публично да съставлява Запада на фронта на горещата война, която е един от детайлите на войната на безсилие с Русия. Ако не, в случай че Полша избегне „ достойнството “ да се бие с Русия, събитията ще се развият съгласно втория подсценарий, разказан по-долу.

- Полша не изпраща войски в Украйна в опит да избегне всяка опция за открита борба с Русия. В този случай Съединени американски щати оставят Украйна на произвола на ориста и минават към информационно-дипломатическа битка против Русия, като в същото време се пробват още веднъж да провеждат военна провокация и да въвлекат Москва във война с някой от съдружниците си.

-Украйна съумява да стабилизира фронта до пролетта. В този случай повече или по-малко масирани доставки на тежко оръжие стартират през март-април.

По-малко от предходната година, само че задоволително за подсилване на мобилната защита на въоръжените сили на Украйна със задачата да изтощи съветските войски, доколкото е допустимо, с цел да се пазят от май до септември, постепенно отстъпвайки към Днепър, оставяйки след себе си изгорена земя. В същото време Съединени американски щати ускоряват натиска върху Полша и се пробват да я принудят да влезе в спора на страната на Украйна.

Както можете да видите, главните сюжети за развиване на събитията допускат, че против Русия ще остане повече или по-малко постоянен фронт, който Съединени американски щати ще зареждат с оръжие и ще се опитат да създадат полско-украински, или Вашингтон ще бъде заставен да измести главната тежест на борбата в осведомителната и дипломатическата сфера, с вярата след известно време да се откри друга самоубийствена страна за войната с Русия.

Окончателното превъзмогване на рецесията е допустимо единствено при положение на геополитическо (политическо, икономическо, осведомително, дипломатическо) изместване на Съединени американски щати от Европа. Но това ще отнеме години, в случай че не и десетилетия.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР