Критична остава обстановката в Северна Франция след пороите. Неспирните проливни дъждове

...
Критична остава обстановката в Северна Франция след пороите.
Неспирните проливни дъждове
Коментари Харесай

„Положението е катастрофално“: Проливни дъждове наводниха Северна Франция, 200 училища бяха затворени

Критична остава ситуацията в Северна Франция след пороите.

Неспирните проливни дъждове през последните дни предизвикаха преливане на речни корита, оставиха под вода стотици домове и обработваеми площи. Стотици локални поданици бяха евакуацирани. Над 100 обитаеми места са в нараснала степен на паника, а към 200 учебни заведения в региона бяха затворени. Наложи се избавителни екипи да изтеглят и добитък на локалните фермери.

Положението е пагубно , споделя притежател, чиято птицеферма е наводнена. През последната седмица и половина в северната част на страната са паднали повече дъждове, в сравнение с през всички останали два месеца.
Снощи пътищата бяхо потопени под един метър вода. Валеше в продължение на часове, мощен дъжд, същински проливен дъжд. После още веднъж се повиши с два метра, тъй че до момента в който вали, няма да можем да се оправим. При толкоз доста дъжд няма по какъв начин да се оправим.
Бруно Дебове, общински консултант

Министърът на околната среда Кристоф Бешу съоб щи, че в десетки обитаеми места ще бъде оповестено бедствено състояние , с цел да могат притежателите на потърпевшите жилищни парцели и предприятия да аплайват по-лесно за компенсации от застрахователите.

Според метеорологичните прогнози проливните превалявания ще намалеят в известна степен през почивните дни, само че ще се възобновят в понеделник.

След най-горещия месец октомври, откогато се водят метеорологични регистри, в този момент Европа е връхлетяна от няколко атлантически стихии от северозападната до югоизточната част на континента.

И Италия издаде ново предизвестие за стихия за региона на Тоскана , който към този момент беше съществено обиден от наводнения. Осем души изгубиха живота си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР