Кристоф Айххорн е роден в град Хайделберг, Германия. Следва история

...
Кристоф Айххорн е роден в град Хайделберг, Германия. Следва история
Коментари Харесай

Германският посланик у нас: България играе важна роля в отбранителния съюз

Кристоф Айххорн е роден в град Хайделберг, Германия. Следва история в обществено, интернационално и европейско право и политология. Преди да стане посланик, той е работил като публицист в радио ARD. В България е от 2019 година

“Трябва да се поучим от историята. Вижте нашата обща история с Франция, или взаимотношенията сред Германия и Русия след Втората международна война. Аз съм изцяло уверен, че това не е война на съветския народ, а на Путин”, сподели пред Нова тв дипломат Айххорн.

За първи път след Втората международна война Германия предприе исторически поврат, нарушавайки политиката си да не доставя оръжие за военни зони, като поддържа Украйна с оръжие.

“Ние не сме трансформирали правилата си. Промени се обстановката, в която се намираме. Затова ние реагирахме политически. Германия и нейните сътрудници се пробваха да реализират решение със средствата на дипломацията, само че Кремъл не одобри тези опити”, изясни Айххорн.

“Международната общественост приканва Путин да прекрати дейностите в Украйна и предизвестява Руската федерация да не използва химически и биологични оръжия против цивилното население, тъй като това ще докара до още по-строги ограничения и стягане на санкциите”, сподели още немският дипломат у нас.

Според него ограниченията, наложени на Русия дават резултати, а последствията, които изпитва страната “са единствено началото на тези последствия”.

“Подчертавам, че НАТО и Европейски Съюз остават дистанцирани в този конфликт”, безапелационен бе Айххорн.

България играе значима роля като част от отбранителния съюз, поради своето географско състояние, счита Айххорн.

Според него Европа би трябвало да стане самостоятелна по отношение на доставките на газ от Русия. “Можем да излезем от тази обстановка единствено в случай че сме дружно на енергийния пазар като страни членки на Европейски Съюз. Трябва да заложим на различните енергийни източници. Така ще можем да се противопоставим на тези тенденции”, разясни немският дипломат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР