Кристо е получил разрешение от властите в Лондон да издигне

...
Кристо е получил разрешение от властите в Лондон да издигне
Коментари Харесай

Кристо издига плаваща скулптура в Лондон

Кристо е получил позволение от управляващите в Лондон да издигне краткотрайна статуя в Хайд парк. Гигантската трапецовидна конструкция, озаглавена “Мастаба ” ще плава във водите на изкуственото езеро Сърпентайн.

Тя ще бъде построена от 7 506 шарени варела на платформа от пластмасови кубове. “Мастаба ” евентуално е вид на плана, който Кристо има желание да вдигне в пустинята в Абу Даби.

Разрешението за инсталацията е обещано на 23 януари от Уестминстърския съвет, заяви английският щемпел. Тя ще съпътства откриването на галерия на Кристо и починалата му партньорка Жан-Клод в арт изложба “Сърпентайн ”. От 20 юни и до 9 септември там ще бъдат изложени статуи, рисунки и фотоси, които показват 50 година от работата на креативния тандем.

В началото на предходната година роденият в България концептуалист се отхвърли от плана си “Над реката ”. Идеята му беше да покрие 67 км от течението на река Арканзас със сребрист плат в продължение на 14 дни. Кристо приключи работата по него с обяснението, че няма никакъв интерес да го довърши, до момента в който Съединени американски щати е под ръководството на Доналд Тръмп.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР