Кристиян Вигенин влиза в новия Парламент от Ямбол. Това обяви

...
Кристиян Вигенин влиза в новия Парламент от Ямбол. Това обяви
Коментари Харесай

Кристиян Вигенин: Няма да подкрепим предложението на ДБ за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна

Кристиян Вигенин влиза в новия Парламент от Ямбол. Това разгласи в ефира на Дарик Пловдив лидерът на листата на Българска социалистическа партия в града на тепетата, който беше отпред и в Ямбол. Така се удостоверява прогнозата на Дарик, че мандатът си в Народното събрание ще повтори вторият от левицата в града Иван Петков-Бебето.

„ Независимо, че влизам в 48-то Народно събрание от Ямбол, аз оставам депутат и на Пловдив, тъй като ще работя по уговорките, които съм поел, за разлика от водача на ГЕРБ Бойко Борисов- единственият, който за следващ път ползва измамата да води две листи (едната в Пловдив), след което въобще не влиза в Народното събрание. Това за мен е машинация за гласоподавателите и може би би трябвало да се намерения такива благоприятни условия да не съществуват “, разяснява Вигенин.

На въпрос на Дарик ще поддържа ли Българска социалистическа партия предлагането на водача на някогашните им съдружни сътрудници Христо Иванов незабавно след свикването на 48-ото Народно заседание парламентарната група на Демократична България да внесе решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, Вигенин беше безапелационен, че левицата няма да гласоподава „ за “.

„ Ние сме кардинални по този въпрос. Няма по какъв начин в новия Парламент да подкрепим решение, против което сме се борили в предходния. Предоставянето на военна помощ е директно замесване на България в спора “, съобщи той.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР